<p>Bij EXP is niet alleen sprake van gitaargeweld maar van balans tussen groove, sfeer, sound en feel. </p>

Bij EXP is niet alleen sprake van gitaargeweld maar van balans tussen groove, sfeer, sound en feel.

EXP met Karst van Oosten brengt Jimi Hendrix tribute

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Op 18 september 2020 was het precies 50 jaar sinds Jimi Hendrix ons veel te vroeg verliet. Daarom komt EXP, de band rond de Amsterdamse gitarist/zanger en multi-instrumentalist Karst van Oosten, op 28 augustus naar Markant Uden met een extra speciale editie van haar Jimi Hendrix tribute. 

Alle grote hits als ‘Hey Joe’, ‘All Along the Watchtower’, ‘Wind Cries Mary’, ‘Purple Haze’ en ‘Voodoo Chile’ komen voorbij, maar ook een aantal minder bekende pareltjes en luisternummers voor die hard fans en liefhebbers. Uniek ten opzichte van andere Hendrix tributes is dat de nadruk bij EXP niet alleen ligt op het begenadigde gitaarspel en showmanship van frontman Karst van Oosten, maar juist dat de heren van EXP, Hans in ‘t Zandt op drums en Bram van der Spek op bas, zich erop hebben toegelegd om ook de vrije en jazzy benadering van Jimi’s legendarische ritmesectie eer aan te doen.

Improvisatie
Net als bij optredens van The Jimi Hendrix Experience destijds, worden nummers dus niet elke keer precies hetzelfde afgedraaid, maar wordt er vrij gespeeld met veel ruimte voor improvisatie. Bij EXP is dus niet alleen sprake van gitaargeweld maar van balans tussen groove, sfeer, sound en feel.

Tickets
De Jimi Hendrix 50th Memorial tribute is op 28 augustus om 20.30 uur in de kleine zaal van Markant Uden. Tickets kosten 20 euro en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via 0413 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten