<p>Mark voor Theater Markant, waar het de 25e gaat gebeuren.</p>

Mark voor Theater Markant, waar het de 25e gaat gebeuren.

De Eendracht bouwt feestje met Pater Moeskroen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Muziekvereniging De Eendracht kan niet wachten: ze mogen eindelijk weer optreden voor publiek! En wat voor een optreden. Op zaterdag 25 september bouwen alle leden van de vereniging een feestje in de theaterzaal van Markant, samen met niemand minder dan Pater Moeskroen.

Al ruim 120 jaar dansen de muzikale klanken van De Eendracht door Uden en omgeving. Waar het in 1898 allemaal begon als ‘Harmonie De Eendracht’, ging het later verder als ‘muziekvereniging’. “De meeste mensen kennen ons van onze bijdrages aan bijvoorbeeld de sinterklaasoptocht en Koningsdag”, vertelt Mark Nederhof, die sinds 2017 de rol van voorzitter van de vereniging vervult en trompet speelt in het harmonieorkest. “Maar we doen veel meer dan dat. Denk maar eens aan Music Night in Theater Markant, het jaarlijkse zomerconcert op het Brabantplein, en dus ook zoiets gaafs als een optreden met de mannen van Pater Moeskroen!”

Veelzijdig
De Eendracht bestaat uit een harmonieorkest, jeugdorkest, slagwerkgroep en Happy Beatz. De laatste groep is bedoeld voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking die het leuk vinden om muziek te maken. “We zijn een heel veelzijdige club”, vervolgt Mark. Vroeger waren we erg gericht op serenades en loopoptredens, maar door de jaren heen zijn we meegegaan met de tijd en hebben we een transitie gemaakt. We hebben nu een breed repertoire, waarin allerlei genres voorbij komen. We dragen niet meer de kleding zoals vroeger, en het is niet alleen meer instrumentaal, er zijn ook zangers en zangeressen die met bepaalde liedjes meezingen. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de gezelligheid, samen een kopje koffie drinken voor de repetitie, muziek maken en dan nog een wijntje of biertje na.” Lachend voegt hij toe: “Waarbij we het vaak te laat maken.” De vereniging verwelkomt graag nieuwe leden. “Denk je dat het iets voor jou is, of wil je een instrument leren bespelen? Dan kun je vrijblijvend een les volgen en als dat bevalt zo snel mogelijk meespelen in onze groep”, aldus Mark. Bij interesse kun je een mailtje sturen naar info@eendrachtuden.nl.

Pater Moeskroen
Nog een dikke twee weken, en dan staat de muziekvereniging dus weer op de planken. De verschillende groepen spelen samen met de heren van Pater Moeskroen, die onder andere bekend zijn van krakers als ‘Joost’, ‘Laat Maar Waaien’, ‘Dansen’ en ‘Hela Hola’. Ook speelt De Eendracht zelf nog een aantal nummers én gaat Pater Moeskroen na afloop van het concert nog even verder in de foyer. Omdat het een zitconcert is, voldoet de show aan alle coronamaatregelen en gaat de avond dus gegarandeerd door.

Win tickets
Het concert duurt van 19.30 tot 21.30 uur, en tickets kosten 23 euro. Het Udens Weekblad mag 2x2 tickets weggeven voor de show op 25 september. Wil je winnen? Stuur dan een mailtje met je naam en telefoonnummer naar redactie@udensweekblad.nl, en wie weet bouw jij de 25e wel een gezellig feestje!

Meer berichten