<p>Anil Dural.</p>

Anil Dural.

De Pul vult zich met Turkse muziek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Udense Anil Dural staat aanstaande zondag samen met Ulas Temel op het podium van De Pul voor een avond vol Turkse (en ook Engelstalige) muziek. Anil, die nu in Eindhoven woont, komt oorspronkelijk uit Uden en staat nu voor het eerst solo in De Pul.

Door de jaren heen stond Anil vaker in De Pul om zijn gitaarkwaliteiten te tonen met bijvoorbeeld zangeres Aylin en solo tijdens de gitaaravonden van Op Hoop van Zegen, maar nu is het tijd voor een eigen avond. Samen met de bevriende muzikant Ulas vult hij zondagavond De Pul in Uden met Turkse muziek. In De Pul kun je muziek verwachten waarin sporen verwerkt zitten van zijn liefde voor zowel Turks als Engelstalige muziek. Covers krijgen een akoestische draai en eigen nummers zijn initieel geïnspireerd door Kaan Tangöze.

Voorafgaand aan de show van Anil mag Ulas de avond aftrappen. Ulas is geboren en getogen in Tiel, maar woont als ‘import-Brabander’ sinds 2013 in Eindhoven. Ulas begint op de (Turkse) sazaan zijn muzikale reis en pas op latere leeftijd maakt hij zich ook de gitaar eigen. Sindsdien speelt hij een breed repertoire en raakt geïnspireerd van Turkse volksmuzikanten en troubadours. Van Neset Ertas tot Stevie Wonder en van Turks Psychedelic tot aan John Coltrane. In zijn eigen werk blijven de Turkse melodieën en motiefjes duidelijk herkenbaar. De deuren van De Pul gaan om 19.30 uur open en om 20.00 uur start Ulas met spelen. De entree is gratis en een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest is niet nodig om binnen te komen.

Meer berichten