De Knoerissen vieren 55 jaar bestaan met feestavond ‘De Vrienden van Knoerissen Live’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Als onderdeel van het grote jubileumfeestweekend van 6 en 7 november presenteren de Knoerissen “De Vrienden van Knoerissen Live” in de evenementenzaal van Markant. Een feestavond met diverse artiesten van Udense bodem, twee feestbands en diverse verrassingen gedurende de avond. Bas van den Heuvel, oud-prins en medeorganisator van het feest is enthousiast. “55 jaar Knoerissen is 55 jaar feest. En als commissie willen wij voor heel Uden een avond organiseren waar feesten, ontmoeten en meezingen centraal staan. En alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig.

Het feest is niet voor niets een knipoog naar vrienden van Amstel Live. Bas: “We hebben met feestband de Dop een band die op de pronkzittingen laten zien dat zij een feestje kunnen bouwen. En Ruizzz is de Nederlandstalige coverband en altijd aanwezig op het bekende Feest der Feesten van de Knoerissen. Die maken sfeer en zorgen dat de dansvloer binnen mum van tijd vol staat.” Naast de twee bands, komen er een aantal Udense zangers en zangeressen langs, zoals bijvoorbeeld Are MC, Eva van Beek en Marly Kersten. ”We hebben Wolter Kroes kunnen strikken, de zogenaamde kers op de taart”, vertelt Bas lachend.

Carnavalesk, maar geen carnaval
De Vrienden van Knoerissen Live is een avond waar 55 jaar Knoerissen centraal staat, maar dat betekent niet dat het alleen om carnaval gaat. Bas: “Iedereen die bij de Knoerissen iets gedaan heeft, weet dat carnaval de start is, maar dat er meer is. Hele goede vriendschappen tussen bijvoorbeeld oud raad van elf leden, clubjes van oud bestuursleden die een paar keer per jaar bij elkaar komen, oud prinsen die elke maand elkaar ontmoeten en ga zo maar door. Dus vriendschap is de basis. En dat willen we deze avond ook terug laten komen. De avond zal daarom carnavalesk zijn, maar het wordt geen carnaval.” De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.markantuden.nl. Kaarten zijn te koop voor 5,55 euro inclusief een welkomstdrankje.

Meer berichten