<p>Het stuk is ge&iuml;nspireerd op de gebeurtenissen in Uden van 1939 tot 1944. (foto: Erik Coppens)</p>

Het stuk is geïnspireerd op de gebeurtenissen in Uden van 1939 tot 1944. (foto: Erik Coppens)

Les Comédiens spelen ‘Vrouwen van de wereld’ in Naat Piek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Na een oponthoud van anderhalf jaar, vindt op 18 september de première van de toneelvoorstelling Vrouwen van de wereld plaats in Naat Piek, gespeeld door de spelersgroep Les Comédiens van Theater Naat Piek. De regie is in handen van Hanneke Jansen en het stuk is geschreven door Gert-Jan Peeters. De succesvolle voorstellingen Grenslicht en Vluchtoord Vaarwel waren ook van zijn hand.

In 2015 benaderde de Werkgroep Struikelstenen Uden de spelers van Theater Naat Piek met de vraag of zij het verhaal van de laatste Udense Joden ten tijde van de tweede Wereldoorlog wilden bewerken tot een toneelstuk, wat resulteerde in Vrouwen van de Wereld. Een toneelstuk geïnspireerd op de gebeurtenissen in Uden van 1939 tot 1944. De Duitse Maria Ruppert-Bernhardt is bevriend met de Joodse Cato Wolf. Tijdens een feestje bij het Joodse gezin van Judith en David van Zwanenbergh, beloven Maria en Cato hun dochter Betty om haar alles te leren om een vrouw van de wereld te worden. Om te vertrekken uit het kleine Uden en te wonen in Parijs of Londen. Maar dan trekken plotseling Duitse soldaten Uden binnen. De Rijksduitser Ruppert en de leraar Biemans trekken samen op om de Udenaar te onderwerpen aan het Duitse bewind. 

Deze voorstelling is gerealiseerd met medewerking van de Heemkundekring Uden en de Werkgroep Struikelstenen. De speeldata zijn 18, 19, 22, 25, 26, 29 september en 2, 3 oktober. Een kaartje kost 12,50 euro, inclusief reserveringskosten en één consumptiebon. Aanvangstijden en kaartverkoop vind je op www.naatpiek.nl.

Meer berichten