Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Project ‘Mijn Straat’ op Udense basisscholen van start

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Vier basisscholen uit Uden zijn gestart met het project ‘Mijn Straat’. Mijn Straat is van oorsprong een lied dat geschreven is door (oud) Udenaar Mario van der Linden. In dit lied beschrijft hij zijn emotie en herinnering aan zijn straat. Het lied is een inspiratiebron geweest voor een zevental kunstenaars uit het hele land, wiens kunstwerken vanaf 18 oktober geëxposeerd worden bij Kunst & Co in Uden.

Omdat Kunst & Co in Uden ook voor educatieve projecten staat en verbindingen heeft met de primair- en voorgezet onderwijs scholen in Uden hebben ze gemeend dit project breder te moeten trekken en de basisscholen deel te laten nemen. Vier basisscholen waren enthousiast om met Mijn Straat mee te draaien. Vandaag werd het lied ‘Mijn Straat’ door Mario van der Linden en compagnon Mark Söhngen live gepresenteerd op de scholen Camelot en de Palster, om de kinderen te inspireren. De leerkrachten gaan vervolgens op de scholen aan de slag om, met ondersteuning van de Mijn Straat kunstenaars, de leerlingen te helpen hun ideeën om te zetten in vorm, in kunstwerken. Dat kunnen beelden zijn, dansjes, bouwwerken of zelfs nieuwe media. Als het maar met hun straat te maken heeft. Ze gaan aan de slag met vragen als: wat beleef jij in jouw straat? Welke sociale cohesie is er in de straat? Waarom voel jij je er veilig? Woon je over 10 jaar nog steeds in jouw straat? En zo zijn er nog duizend aanknopingspunten die uit te drukken zijn in een kunstwerk. Want jouw straat, dat ben je zelf maar niet alleen.

Iedere school gaat uiteindelijk een selectie van die kunstwerken exposeren bij Kunst & Co, samen met de oorspronkelijke Mijn Straat kunstenaars.

Meer berichten