Foto: Paul Tolenaar

Benefietconcert Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het Orkest Koninklijke Luchtmacht komt op 19 november weer naar Theater Markant. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Orkest, geven ze in hun benefietvoorstelling ‘Meet the Orchestra’ een inkijk in de wereld van het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Het benefietconcert is georganiseerd door een samenwerking tussen Vliegbasis Volkel en Rotary Uden. Dave Lusthof, voorzitter Rotary, vind het benefietconcert erg belangrijk: ”Er is veel verborgen achterstand onder de jeugd in de regio Uden. Kinderen kunnen niet mee met schooluitjes en vakanties zijn al helemaal niet aan de orde. We willen graag 800 kinderen in de kerstvakantie een leuke dag geven. We nemen hen mee, geheel verzorgd, naar het Kerstcircus in Oss. Een paar uur genieten en ontspannen met andere kinderen. Met de opbrengst van dit concert kunnen we dit mogelijk maken. Het zou dan ook geweldig zijn als veel Udenaren naar het concert komen.”

Breed muziekaanbod
Het orkest laat zich de 19e muzikaal van haar beste kant zien: diverse bezettingen, topklasse arrangementen, muzikale hoogstandjes en solisten uit het eigen orkest. 47 muzikale profs onder leiding van chef-dirigent majoor Patrick Curfs vertellen op hun eigen manier het verhaal van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Tijdens het concert komen er dan ook verschillende muziekstijlen voorbij, van zowel Glenn Miller als Bruno Mars. Daarnaast wordt het orkest ondersteund door vocalist Martin van der Starre. Martin speelde de rol van Judas in ‘Jesus Christ Superstar’, waarvoor hij een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie ontving voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Daarnaast was hij te zien als leadzanger van de ‘I Luv Holland Band’ bij het spelprogramma ‘Ik Hou van Holland’. Tevens is hij de leadzanger van de Jan Rietman Band bij ‘De Pubquiz’ op Omroep Max.

Tickets
Geïnteresseerden kunnen een kaartje kopen via de website van Markant Uden. Een ticket kost 27,50 euro. De aanvang is om 19.45 uur.

Meer berichten