<p>Twee percussionisten bespelen een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval. </p>

Twee percussionisten bespelen een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval.

(Foto: Sander Heezen)

BEAT plastic waste in allereerste Nationale klimaatweek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week (die loopt tot en met 5 november) kan iedereen zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het doel van de Klimaatweek is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. De Noord Oost Brabantse Bibliotheken bieden een maand lang allerlei activiteiten aan die hieraan bijdragen. 

In de Nationale Klimaatweek kun je nog deelnemen aan workshops ‘percussie met plastic afval’ en een thema-avond met lezing en voorstelling op donderdagavond 4 november. Het publiek komt die avond de bibliotheek binnen en wordt geconfronteerd met plastic afval. Op de plek van het concert is een vuilnisbelt te zien; een apocalyptische wereld zo lijkt het. Het is een fantasiewereld bezaaid met plastic, een surrealistisch landschap. In dit landschap bespelen twee percussionisten een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval. De muziek is enigszins vervreemdend maar zeer ritmisch en hypnotiserend.
Door het gebruik van videoprojecties ontstaat er een 3D totaalbeeld. Voor de voorstelling is er een lezing: ‘Plastic Fantastic?’, verzorgd door prof. dr. Ad Ragas. Tijdens zijn presentatie zal Ad Ragas een indruk geven van de omvang van het plastic probleem, de onderliggende oorzaken, de gevolgen en mogelijke oplossingsrichtingen. Aanmelden is gratis en kan door een mailtje te sturen naar contactuden@nobb.nl of via de website www.nobb.nl. De avond begint om 19.30 uur.

Meer berichten