<p>Van links naar rechts; Ben van Kuppeveld, Wouter van Dijk, Frans van Dijk, Anita Verstegen en Ine de Lange.</p>

Van links naar rechts; Ben van Kuppeveld, Wouter van Dijk, Frans van Dijk, Anita Verstegen en Ine de Lange.

(Foto: Jos van der Zande)

Slagwerkconcert St.Caecilia Volkel met aandacht voor jubilarissen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VOLKEL | Harmonie en Slagwerkgroep Sint Caecilia Volkel hebben, na een onderbreking van anderhalf jaar, weer een concert op de agenda staan. Dit eerste concert zorgt gelijk voor een opstart na een moeilijke periode waarin corona ervoor zorgde dat bijna alle activiteiten van deze vereniging waren stilgelegd. Maar op zondag 31 oktober is het dan zover. Om 14.00 uur staat er een feestelijk Slagwerkconcert gepland in het Muziekhuis Volkel aan de Forelstraat 2.

Dit concert wordt gecombineerd met het in het zonnetje zetten van enkele jubilarissen. Door corona was er nog geen mogelijkheid geweest degenen die jubileerden in 2020 en 2021 te kunnen feliciteren. In totaal zijn er binnen deze vereniging maar liefst twaalf jubilarissen variërend van 10 jaar trouw lidmaatschap tot maar liefst 50 jaar. Tijdens het concert van 31 oktober worden er vijf van deze jubilarissen in de hoofdrol geplaatst. Dat zijn Wouter van Dijk en Anita Verstegen die beiden hun 10 jarig jubileum vieren, Ine de Lange is maar liefst 25 jaar lid en Frans van Dijk en Ben van Kuppeveld 40 jaar. Wouter, Anita, Ine en Frans zijn alle vier actief binnen de Slagwerkgroep. Ben was jarenlang hun instructeur en is nu ere-instructeur van de vereniging. De overige zeven jubilarissen worden niet vergeten maar zullen tijdens een volgend concert worden gehuldigd.

Concert
Naast dat er aandacht is voor deze vijf jubilarissen zal de Slagwerkgroep diverse stukken ten gehore brengen. Stukken met namen als ‘Over the Moon’, ‘Party Nuts’ en ‘Bongo Fury’ zullen zorgen voor het nodige muzikale vuurwerk. Verder zal Wouter de Winne, de huidige dirigent van de Slagwerkgroep, een concertje binnen dit concert verzorgen op marimba. Toegang is gratis. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Wel zal er aan de deur een coronatoegangsbewijs worden gevraagd door middel van het checken van de QR-code in combinatie met een geldig ID-bewijs.

Kerstconcert
Verder heeft het harmonieorkest nog een kerstconcert in het verschiet in samenwerking met het koor Viva la Musica. Zet zaterdag 18 december 20.00 uur alvast in de agenda voor dit concert geheel in kerstsfeer.

Meer berichten