The Animals, bekend van klassieker House Of The Rising Sun, naar Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De band achter de klassieker ‘House of the Rising Sun’ komt naar Uden. The Animals & Friends staan op zondag 22 november op het podium van De Pul.

De hit uit 1964 is zelfs nog ouder dan je zou denken. The House of the Rising Sun is namelijk een traditioneel volkslied uit de Verenigde Staten. De oudst gevonden tekst is opgeschreven in 1925. Voor The Animals hadden Joan Baez, Nina Simone en niemand minder dan Bob Dylan al eigen versies gemaakt van het nummer.

The Animals
The Animals konden zich in de jaren zestig meten met bands als The Beatles en The Rolling Stones. The Animals was de tweede Britse band die aan de top van de Amerikaanse hitlijsten wist te komen. John Steel en Mick Gallagher reizen al meer dan 50 jaar na het oprichten van de band nog steeds de hele wereld over. Samen met Danny Handley en Roberto Ruiz blijven ze de legendarische single House of The Rising Sun en andere hits, zoals ‘We Gotta Get Out Of ThisPlace’, ‘Boom Boom’, ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ en vele andere ten gehore.

Bintangs
De band deelt het podium met de Nederlandse rockband Bintangs. Ook deze band kent een groot verleden. De band, opgericht in 1961,geldt als een van de oudste nog bestaande rockbands. Maar wel eentje, die nog steeds springlevend is. Onder leiding van oer-Bintang Frank Kraaijeveld rocken ze hits als ‘Travling in th eUSA’ en ‘Ridin’ on the L+N’ zoals ze al bijna zestig jaar doen. Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar via de website van De Pul: livepul.com.

Meer berichten