<p>Een fragment uit een filmpje met bieb-medewerkster Eefje van Waes, opgenomen voor de Voorleesdagen.</p>

Een fragment uit een filmpje met bieb-medewerkster Eefje van Waes, opgenomen voor de Voorleesdagen.

Voorleesplezier met de Nationale Voorleesdagen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Op 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Het doel van “De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De bibliotheek biedt iedereen de kans om deze week ook thuis en in de bibliotheek feestelijk te vieren.

Hoewel er vanwege de geldende coronamaatregelen minder live activiteiten in de bibliotheek zijn, heeft de bieb toch een aantal tips om een leuke voorleesweek te creëren. “We hopen je zo te inspireren om ook na de Voorleesdagen iedere dag een mooie prentenboek voor te lezen. Want lezen is beleven.”

Activiteiten
Wat kun je deze week doen:

De week start met een livestream waarin het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp wordt voorgelezen. Via de site van de bibliotheek kun je je aanmelden voor deze livestream. Deze vindt plaats op woensdag 26 januari om 16.00 uur. Aanmelden kan via de website van NOBB. Daarnaast is er een leuke quiz te spelen in de bibliotheek voor alle peuters en kleuters. Deelnameformulieren zijn te krijgen bij de jeugdbalie van de bibliotheek. Onder alle goede inzendingen wordt een leuke prijs verloot. Wist je dat de peuter/kleuterquiz helemaal in het teken staat van de prentenboeken top 10? Dit is een lijst met prentenboeken voor kinderen van 2 tot 6 jaar, die speciaal zijn geselecteerd vanwege hun goede verhaal, aantrekkelijke illustraties en interactieve mogelijkheden. Welk boek kom jij lenen?

Verteltas en Digitale Voorleestas
Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2022 heeft de bibliotheek verteltassen gemaakt. Voorlezen in je eigen moedertaal is belangrijk, de verteltas helpt je daarbij. Daarom zijn deverteltassen er in de talen Pools, Turks, Arabisch en Nederlands. De verteltassen staan in het teken van het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’. In de verteltas zit een prentenboek met vertaling. De tas is voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Er zitten materialen in om samen met je kind te lezen, knutselen, praten en spelen. Met de tas leert je kind nieuwe woorden en ontdek je samen de wereld. De verteltas is gratis te leen bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Naast de verteltas kun je ook digitaal genieten van het beleven van verhalen. Op de website van NOBB vind je namelijk ook de Digitale Voorleestas.

Socials
Gedurende de hele periode plaatst de bieb leuke filmpjes en boekentips op hun socials. In de filmpjes geven ze tips voor activiteiten thuis en met de boekentips hopen ze je op ideeën te brengen.

Gratis lid
Wist je al dat alle kinderen tot en met 18 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Kinderen van 2 tot en met 6 jaar die lid worden van de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen ontvangen een kleine verrassing bij inschrijving. Zolang de voorraad strekt. “We hopen jullie allemaal in onze bibliotheken te mogen verwelkomen tijdens de Nationale Voorleesdagen om de mooiste prentenboeken te lenen en de quiz te spelen. Schroom niet om ons aan te spreken voor een tip op maat. Wij staan voor je klaar.” Op de website www.nobb.nl vind je nog meer informatie over de Voorleesdagen en kun je ook al een reservering plaatsen voor de gratis verteltassen of de livestream.

Meer berichten