De afgelopen jaren kon het festival rekenen op zo'n 200 bezoekers.
De afgelopen jaren kon het festival rekenen op zo'n 200 bezoekers.

Een-voor-Een: Boekels eigen rockfestival is terug

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOEKEL | De vierde editie van het kleinschalige Boekelse rockfestival Een-voor-Een staat op zaterdag 14 mei te wachten. Vijf vrienden van tussen de 25 en 27 jaar organiseren weer avondvullend programma met dit keer niet drie, maar vier rockbands aan de Bovenstehuis, waar de afgelopen jaren zo’n 200 liefhebbers op af kwamen. Wegens succes en enthousiasme hebben ze besloten het na een ongeplande pauze het nogmaals te proberen, op dezelfde locatie in de achtertuin tussen de fruitbomen. 

Om één voor acht zal de eerste band aftrappen, om zo de avond te vullen met muziek tot klokslag één voor één. Daarna zal de bar nog even open blijven en de gezelligheid voortduren. Het terrein is van alle gemakken voorzien. Ook is er dit jaar weer een speciaalbierbar inclusief terras, verzorgd door Bierathlon.nl, om de kieskeurige bierdrinker tegemoet te komen. “Voor de hongerige bezoeker door de intense dansworkout zijn Boekels beste burgers weer aanwezig, ideaal om nieuwe energie te generen voor de volgende workout”, aldus de organisatie.

Programma
Dit jaar zijn voor het eerst maar liefst vier bands geboekt. De avond wordt afgetrapt door de jonge regionale coverband STORMZ. Met een breed repertoire aan bekende rock- en feestnummers starten we met een knaller. Denk aan hits van Bon Jovi, Anouk en Guns ‘n Roses.
Als tweede zal de Eindhovense band Red Devil het podium betreden. Dit drietal maakt harde rock ‘n roll zoals vanouds. Verwacht harde drums, insense gitaarsolo’s en dreunende bas. Met hun eigen nummers en beruchte live-reputatie zijn ze een begrip in Eindhoven en omgeving.
Vervolgens staat Tommy Gazer op de planken met een frisse alternatieve rocksound. Inspiratie halen ze uit moderne bands als Nothing but Thieves en Biffy Clyro. Hiermee staan ze garant voor een meeslepende festival sound. Met optredens op Bevrijdingsfestival Limburg en verschillende bandwedstrijden weet deze Weertse band steeds meer fans op te bouwen.
De laatste band die Boekel op zijn grondvesten zal doen schudden is Tape Toy. Dit viertal uit Amsterdam combineert pop met grunge tot een uniek geluid. Een onwaarschijnlijke kruising tussen sprankelende pop en snijdende rock werpt zijn vruchten af: met stevige, catchy nummers weet dit Amsterdamse viertal het festivalveld te bewegen. Na te lang stil zitten en het uitbrengen van hun debuut album heeft deze female-fronted band om eindelijk te knallen in Boekel. Zorg dus dat je er bent komende zaterdag in de achtertuin op Bovenstehuis 22.
Tussen de optredens zal DJ Wessel van The Chainzuipers zorgen voor een afwisselend menu aan alternatieve rock- en popmuziek van oud tot nieuw en van obscuur tot wereldberoemd.

Info
Tickets kosten 12,50 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Guitarking Boekel en op www.een-voor-een.nl, waar ook meer informatie te vinden is. Voor de consumptiemunten en entree kan gepind worden of contant betaald worden. Aan de deur is de entree 15 euro, zolang het niet uitverkocht is.

Meer berichten