Puk bij Markant, waar ze zondag in de theaterzaal staat. (foto: Henk Lunenburg)
Puk bij Markant, waar ze zondag in de theaterzaal staat. (foto: Henk Lunenburg)

Puk (11) beleeft haar droom in musical: ‘Ik denk dat ik zondag extra zenuwachtig ben’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOEKEL | “Ik als Boekels meisje in deze grote musical, het lijkt wel een droom.” Ze kan het zelf soms nog steeds niet geloven, maar Puk van Ansem (11) staat door heel Nederland op de planken met de voorstelling Alice In Wonderland, een productie van de Amsterdamse musicalschool NJMT. Aankomende zondag staat er een ‘thuiswedstrijd’ op het programma, als de musical in Theater Markant neerstrijkt.

Het avontuur begon toen Puk in april vorig jaar auditie deed. Haar toenmalige musicaljuf van Musicalschool Boekel wees haar op de auditie. “Ze zei dat dit echt iets voor mij was, dus ik ging ervoor. Door corona moesten we de eerste auditie online doen. We werden gevraagd een zelfgemaakte dans en monoloog op te sturen. Ik hoorde daarna al gauw dat ik auditie mocht doen op locatie, samen met heel veel anderen.” Ze wist niet wat ze hoorde toen haar werd meegedeeld dat ze een rol te pakken had. “Dit is mijn eerste grote productie, best wel spannend! Ik wist van tevoren echt niet wat ik moest verwachten.”

Alice in Wonderland
Het verhaal gaat over Alice, die terecht komt in het magische en maffe Wonderland met merkwaardige figuren. Puk speelt in de musical de zus van Alice. “Het is een hele vrolijke rol. Ik speel een wat jonger kind, en ben heel ondeugend. Dat is superleuk.” Omdat de musical zich afspeelt in de gewone wereld én wonderland, heeft Puk nog een andere rol. “Daarin ben ik getransformeerd tot arend. Ik heb dan een verenpark aan, met vleugels en alles erop en eraan. Dat is allemaal met de hand gemaakt!” Of het af en toe stressen is met die verschillende rollen? “Aan het begin wel een beetje, maar je raakt eraan gewend. Er zijn altijd vrijwilligers en ouders aanwezig die ons helpen.” De Boekelse heeft al veel geleerd, ziet haar vader Martin. “Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen. Ondanks dat er veel hulp is, moeten ze bijvoorbeeld zelf hun spullen klaarleggen en hun kostuum aan doen. De musicalschool vindt het heel belangrijk dat ze ook dat leren, voor als ze ouder zijn.” Vader en moeder reizen samen met hun dochter stad en land af, en genieten er zelf ook van. “We helpen zo nu en dan mee, bij de kap en grime en de catering. Natuurlijk zijn we supertrots!” In totaal speelt Puk twintig voorstellingen, waarvan er nu nog vijf op het programma staan. Op zondag 22 mei staat de cast van zo’n 40 man in totaal in Markant. Dat wordt een middag met veel bekenden, verwacht Puk. “Ik denk wel dat ik dan extra zenuwachtig ben. Gelukkig kan ik alleen de mensen op de eerste rij zien zitten.” De musical loopt dus zoetjesaan alweer op z’n eind. Puk hoopt dan ook dat er nog veel meer musicals volgen. “Musical is echt mijn passie. Ik vind dansen, zingen én acteren allemaal leuk. Ik kan daartussen echt niet kiezen, daarom past musical zo goed bij mij. Dat is een pakket met alles in één.” Haar werk gaat het niet worden, dat heeft de 11-jarige al besloten. “Ik wil bioloog worden. Het allerliefst zou ik dat combineren met het spelen in musicals.”

Kaarten
Soms moet Puk zichzelf even in haar arm knijpen. “Het is echt een droom, ik geniet er intens van. Soms denk ik: wat overkomt me? Omdat het voor mij de eerste grote productie is, is het heel speciaal. Het is keihard werken, maar omdat ik het zo leuk vind, is dat helemaal niet erg.” Wil je Puk ook zien schitteren op het podium? Wees dan snel, er zijn nog maar een paar kaartjes beschikbaar. Ga voor tickets naar markantuden.nl.

Meer berichten