Jubilarissen bij Toneelvereniging De Vriendenkring Volkel, voorstelling op het programma

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VOLKEL | Tien leden van toneelvereniging De Vriendenkring uit Volkel staan vanaf zondag 29 mei vijf avonden op een rij op de planken. Ze brengen de voorstelling ‘Vergane Glorie’, geschreven door Rob van Vliet en geregisseerd door Ellen Dorland. Het belooft een bijzondere voorstelling te worden, want zowel Mike Wouters als Beppie van Eerdt vieren hun 25-jarig lidmaatschap binnen de vereniging. Zij worden tijdens de première uitgebreid in het zonnetje gezet.

Naast deze twee jubilarissen zullen Mark de Wild en Ronald de Niet hun debuut maken als speler van De Vriendenkring. Verder zullen ook Larissa Jansen, Thera vd Wetering, Marianne Vogels, Jet v/d Zanden, Thea Kanters, Hans Silverenberg en Esther van Veghel mee spelen. Het toneelstuk, een avondvullende komedie, speelt zich af in een nachtclub genaamd Bellevue. Iedereen werkt er hard in de felle schijnwerpers, maar niet alles wat er gebeurt kan het daglicht verdragen.

Informatie
De première vindt plaats op zondag 29 mei om 20.00 uur in Ontmoetingsplein De Schakel in Volkel. Daarna volgen er nog voorstellingen op maandag 30 mei, dinsdag 31 mei, woensdag 1 juni en donderdag 2 juni. Voor kaarten kun je bellen naar de Reserveerlijn van De Vriendenkring, te bereiken op werkdagen van 18.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer 06 22 68 24 59. Je kunt ook mailen naar reserveren@vriendenkring.com.


Kiemkracht in Naat Piek

UDEN | De Comediantjes van Theater Naat Piek spelen in mei en juni in het buitentheater van Naat Piek de voorstelling Kiemkracht.

Sinds september vorig jaar staan ze er weer iedere week: leden van de enthousiaste spelersgroep De Comediantjes (10 tot 15 jaar). Op het programma staat ‘Kiemkracht’. Ver weg, aan het einde van de wereld, in een bunker op het koude Spitsbergen, bewaakt Ulle de grootste schat der mensheid. Twee miljoen plantenzaadjes. Diep weggestopt in het ijs wachten de zaadjes op de dag dat ze mogen groeien, op de dag dat ze nodig zullen zijn. IJsberen houden de wacht, drinken koffie en luisteren naar het eenzame lied van de wind. Ulle puzzelt wat. Hier gebeurt nooit wat. Toch? Maar dan begint het ijs te smelten en krijgen de zaadjes natte voeten. Samen met de ijsberen moet Ulle de bezoekers buiten zien te houden en de schat beschermen voor de toekomst. Maar wanneer begint die toekomst eigenlijk? Kiemkracht is een familievoorstelling over een werkelijkheid die niet meer zo ondenkbaar is als we ooit dachten.

Informatie
De voorstelling vindt plaats op 28 en 29 mei en 4 en 5 juni. De tijden zijn op zaterdagavond om 20.00 uur, en zondagmiddag om 14.00 uur. Entree is tot en met 12 jaar 8 euro, vanaf 13 jaar 10 euro. Kaarten koop je via www.naatpiek.nl of voor de voorstelling aan de kassa van het theater. Meer info: www.naatpiek.nl.

Meer berichten