FOTO’S

Bovenbouwleerlingen lezen onderbouwleerlingen voor op voorleespicknick

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Bibliotheek Uden hield vanochtend, samen met basisschool Bedir, een voorleespicknick. Tijdens de picknick lazen de bovenbouwleerlingen een mooi prentenboek voor aan de kinderen van groep 1 tot en met 4. De oudste leerlingen hadden zich de afgelopen weken zo goed voorbereid, dat de voorleespicknick echt een gezellig feestje werd.

Spandoeken, slingers en veel picknickkleedjes. Basisschool Bedir had samen met de ouderraad voor een prachtig voorleesdecor gezorgd. Naast het voorlezen konden de kinderen hun opgedane boekenkennis van het afgelopen jaar testen tijdens een leuke speurtocht en een boekenspel. 

Leesplezier voorop
De voorleespicknick vormde de afsluiting van een jaar vol leesplezier. Bibliotheek Uden is sinds dit schooljaar een intensieve samenwerking aangegaan met basisschool Bedir. Bedir heeft er namelijk voor gekozen om leesplezier voorop te zetten en hier met de expertise van de bibliotheek vorm aan te geven. “Samen werken we structureel aan nóg meer leesplezier voor alle kinderen, ouders en leerkrachten”, legt bibliothecaris Inge Goossens uit. “Dit doen we onder andere door wekelijks uiteenlopende leesbevorderingslessen te verzorgen in de klas, samen met de groepsleerkracht.”

Samenwerkingspartner
De bibliotheek wordt steeds vaker als logische samenwerkingspartner op het gebied van lezen gevonden. De landelijke educatieve aanpak, Bibliotheek op School, is daar een mooi voorbeeld van. Scholen zetten samen met de lokale bibliotheek structureel in op taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Met als belangrijkste doel het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Inge: “Hoe we dit bereiken? Via een mooie collectie op school én vooral door nauw samen te werken.”

Foto’s: Henk Lunenburg

Meer berichten