Lindenberg Gitaarkwartet te gast bij MuziS

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
ZEELAND - Het Lindenberg Gitaarkwartet is op zondag 25 januari te gast bij MuziS Landerd. Het kwartet treedt om 12.00 uur op in gemeenschapshuis De Garf in Zeeland (Kerkstraat 35).

[image=296901]

Het Lindenberg Gitaarkwartet verrast de luisteraars met wisselende bezettingen, waarbij de gitaar steeds een hoofdrol speelt in het concert dat de naam ‘Muziek van twee continenten’ draagt. Naast de vier gitaristen treedt ook panfluitiste Nadja Spooren op. Er wordt muziek gespeeld van een verrassende variëteit aan componisten uit Zuid Amerika en Europa, onder meer Piazolla, Pujol, Bartok en Lennon en McCartney. In het concert wordt het Lindenberg Gitaarkwartet verrijkt met twee duocombinaties, waarin steeds minstens een van de leden van het kwartet meespeelt.

Over het kwartet
Het Lindenberg Gitaarkwartet bestaat uit vier gitaristen met elk een eigen kijk op muziek, die de gitaar als grote hobby delen. Ze hebben elkaar zo’n twintig jaar geleden ontmoet tijdens de lessen in het huis voor de kunsten ‘De Lindenberg’ in Nijmegen - destijds de Nijmeegse Muziekschool. Het repertoire is de licht klassieke muziek die zijn oorsprong vindt in Zuid-Europa of Latijns-Amerika. Het programma dat wordt gebracht heet dan ook ‘Muziek van twee continenten’.

Informatie
Kaarten voor het concert kosten 12,50 euro, inclusief consumptie. Kinderen en jongeren tot vijftien jaar en CJP-houders betalen 2,50 euro. Meer informatie over MuziS is te vinden op www.muzis.nl.
Meer berichten