Uden en Veghel krijgen eigen album

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN/VEGHEL - Muziekartiesten van Uden-Veghel komen dit jaar met een eigen album. Artiesten, bands, singer-songwriters of dj-producers met zelfgeschreven en opgenomen songs, uit Uden of Veghel, kunnen één of meerdere liedjes aanmelden voor hét album dat Uden-Veghel gaat vertegenwoordigen. Dit kan via www.purelocals.net. Het project is een initiatief van The Local Record Company.

[image=297581]

Artiesten/muzikanten uit de gemeente Uden (Uden, Volkel, Odiliapeel) en de gemeente Veghel (Veghel, Erp, Zijtaart, Mariaheide, Eerde, Keldonk, Boerdonk) krijgen tot 19 april de gelegenheid hun liedjes in te sturen. Uiteindelijk zal er een (cd-)album op de markt worden gebracht met daarop enkel de lokale artiesten uit de regio Uden-Veghel, hún liedjes en bijbehorende achtergrondverhalen. Informatie over de releasedatum en verkrijgbaarheid van het album zal gaandeweg het proces bekend worden gemaakt. Eind februari wordt er een crowdfundingcampagne opgezet. Vanaf dan kan het initiatief gesteund worden. Het album kan dan in voren besteld worden en bedrijven kunnen tegen kleine betaling sponsoren.
De initiatiefnemers lichten toe: "Met het album moet de kunst en het bestaan van lokale artiesten worden aangemoedigd. Het totale aanbod in artiesten is tegenwoordig zo groot dat het moeilijk is je als artiest te onderscheiden en een geïnteresseerd publiek te vinden. Door de artiesten van Uden-Veghel te presenteren d.m.v. een album, zou het publiek in Uden-Veghel, maar wie weet ook daarbuiten, zich meer bewust moeten worden van het feit dat goede en leuke muziek dichterbij is dan men denkt, en bij wijze van niet per se uit Engeland of Amerika hoeft te komen."

The Local Record Company (met het label Pure Locals) is een onafhankelijke platen-/promotiemaatschappij dat zich richt op lokale artiesten. Het label brengt albums op de markt met daarop enkel de artiesten van een bepaalde stad, gemeente, regio en/of scene. Het label is opgericht in 2015 en start met een lokaal album in regio Uden-Veghel.
Meer berichten