Filmagenda Land van Cuijk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
De Weijer, Boxmeer

Do. 12 februari, 20.15

La Vie d'Adèle
Adèle, vijftien jaar oud vindt haar eerste grote liefde. Wanneer ze op straat de blauwharige Emma passeert, gebeurt er iets, al weet ze niet meteen wat. Als ze elkaar later weer ontmoeten in een club raken ze in gesprek. Afspraakjes volgen. Ze houden het eerst verborgen voor Adèles ouders, voor wie een lesbische relatie misschien een te grote schok zal zijn. Emma's ouders lijken meer gewend.

Myllesweerd, Mill

Vr. 6 februari, 14.00

Elle s'en Va
Een humoristisch drama met Catherine Deneuve. Zij speelt een vrouw die op een dag beseft dat haar leven anders liep dan gepland. Bettie is begin 60, woont samen met haar moeder, en werkt elke dag in een restaurant waar ze steeds dezelfde gerechten uit serveert. Als ze beseft dat haar liefdesleven en carrière anders zijn gelopen dan ze had gehoopt stapt ze in de auto voor een roadtrip door Frankrijk. Toegang: 5 euro (incl. consumptie) Inloop vanaf 13.30 uur.

Filmcafé Grave

Di. 3 en wo. 4 februari, 20.15

Pride
Het is zomer 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken er op uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

[image=297953]

Vr. 6 en za. 7 februari, 20.15

Coming home
Geïnspireerd op Yan Geling’s roman The Criminal Lu Yanshi, vertelt Zhang Yimou het verhaal van de Chinese dissident Lu Yanshi die we volgen van de jaren '20 tot in de jaren '90 van de vorige eeuw. De man wordt gescheiden van zijn familie en naar een werkkamp gebracht. Als hij na 20 jaar terugkeert naar huis, komt hij er achter dat zijn vrouw aan amnesia lijdt en dat zij hem gedurende de jaren vergeten is. Een prachtige liefdestragedie tegen de achtergrond van de Chinese revolutie.

Meer berichten