Drieëntwintigste editie ‘Toeternietoe’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Voor de drieëntwintigste keer op rij organiseren Ons Caffeej en café ‘t Stulpke het straatcarnaval voor iedereen: Toeternietoe. Dit jaar met veertien blaaskapellen en ‘Toeter Thijs’ op carnavalsmaandag, waarbij Toeternietoe compleet in het teken van livemuziek en carnavaleske gezelligheid staat. Ook valt er nog iets te winnen, want tijdens deze jubileumeditie vindt de ‘Twidde’ Ujese Carnavals Tombola plaats.

[image=298159]

Diverse kapellen uit de regio en ook van ver daarbuiten laten op het podium voor het terras van Ons Caffeej en café ‘t Stulpke het beste van hun kunnen zien. Een vakjury beoordeelt de kapellen en de presentatie is in handen van Pierre Verwegen. Prins Walter Porcellus L overhandigt de hoofdprijs aan de beste blaaskapel.
De winnaar ontvangt honderd consumptiebonnen, zeventig euro voor de instrumentenpot en de welbekende Peer Vergunst wisseltrofee. Wijlen Peter Vergunst was een Mèrtplekker van het eerste uur en daarnaast een zeer gewaardeerd en muzikaal jurylid.

Staontoffelwedstrijd
Al voor de negende keer tijdens Toeternietoe mogen bezoekers hun eigen staontoffel maken, meenemen en meedingen naar de hoofdprijs. Er worden 120 consumptiebonnen verdeeld over verschillende categorieën.

Twidde Ujese Carnavals Tombola
Net als vorig jaar kan men meedoen aan de ‘Ujese Carnavals Tombala’, een Loterij waarbij iedereen lootjes kan kopen en ludieke, mooie en smaakvolle prijzen aan verbonden zijn. De gehele opbrengst van de tombola gaat naar ’n Ujes goed doel dat op de middag van Toeternietoe bekend wordt gemaakt. Het afgelopen jaar ging de naar de kinderafdeling van ziekenhuis Bernhoven. De middag wordt afgesloten met een spetterend live-optreden van de Dikdakkers, bekend van onder andere ‘Cowboys en indianen’ en het ‘Vliegerlied’.

[image=298160]

Toeternietoe start om 13.11 uur op carnavalsmaandag16 februari aanstaande. Meer informatie kun je verkrijgen via , , loop even binnen of check http://www.facebook.com/toeternietoe.uden. Mensen die deel willen nemen aan de staontoffelwedstrijd kunnen zich inschrijven op de dag zelf bij de jury. Inschrijven kan tot 14.00 uur. Op de dag zelf kunnen de lootjes voor de ‘Twidde Ujese Carnavals Tombola’ worden gekocht.
Meer berichten