Allerjongsten schitteren in Naat Piek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - De jongste en de allerjongste groepen van Toneelvereniging Naat Piek speelden afgelopen zaterdag hun uitvoeringen na een jaar van noeste arbeid. Het resultaat mocht er zijn.

[image=277498]

Het Vogelmeisje, opgevoerd door De Bende van Piek en geregisseerd door Anouk Jongmans beet het spits af. Bij binnenkomst was er een prachtige nachtsfeer waarin allerlei figuren lagen te slapen in een mooi bedje van bladeren. Het wakker worden van deze figuren zette het publiek direct midden in het dorp waarin dit verhaal speelt. Een wonderlijk vogeltje, teer en overtuigend gespeeld, is de leidraad in dit stuk. Haar aanwezigheid roept allerlei gevoelens op bij de bewoners van dit dorpje.
Gevoelens van medelijden, in de steek gelaten worden, roep tot redden en allerlei uitingen van menselijke zorg worden door de kinderen op overtuigende wijze neergezet. Spel, kostuums, licht en muziek waren in balans, voorwaar een prachtig debuut van Anouk Jongmans bij Naat Piek.

Piek en Co
Het vervolg van de avond was voor Piek en Co, een nieuwe groep onder de vleugels van Naat Piek. De Klap van de Molen was raak en raakt gevoelige snaren. Duidelijk was te zien dat deze groep er al een jaartje op heeft zitten bij de Bende van Piek. Basisspeltechnieken en spelplezier staan op de voorgrond, duidelijk zichtbaar en met bezieling geregisseerd door Ellen Dorland. Het publiek wordt meegenomen in een aloud thema: hoe gaan mensen om met moeilijkheden en teleurstellingen, en wat is er nodig om daar uit te geraken? De eenheid van de groep is opvallend. Het stille spel van deze kinderen is overtuigend en door de ondersteuning van licht en geluid blijft eenieder geconcentreerd in zijn eigen spel.

Komend weekend zijn beide stukken nog te bewonderen in het Binnentheater Naat Piek aan de Pnemstraat 1 te Uden. Het Vogelmeisje begint zaterdag om 18.30 uur en op zondag om 14.00uur. De Klap van de Molen begint zaterdag om 20.00 uur en op zondag om 15.30 uur. De entree is 5 euro per voorstelling. Reserveren kan via: of telefoon 0413-261622. Zie ook www.naatpiek.nl.
Meer berichten