Bieb Uden neemt kunst- en cultuureducatie over

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Deze week is bekend geworden hoe kunst- en cultuureducatie in de gemeente Uden na de zomervakantie wordt voortgezet. Dit was onduidelijk na het faillissement van het MIK. Vanaf 1 september worden de lessen voor dans, beeldende vorming, muziek, theater en musical, onder de naam Het Mondriaanhuis, verzorgd door de Udense bibliotheek.

[image=211655]

Wethouder Van Merwerode licht toe: “Het gaat hier om een tijdelijke situatie. Het komend cursusjaar willen we samen met de bibliotheek, Stichting C en overige culturele instellingen aan een permanente oplossing werken waarbij het huidige gebouw aan het Mondriaanplein uitgroeit tot een centrum voor kunst en cultuur. Eén gebouw, één centrale plek van waaruit kunst en cultuur wordt aangeboden voor en van alle inwoners van de gemeente Uden. Maar zover is het nog niet. Daarom ben ik erg blij dat de bibliotheek Uden, het gat dat ontstaan is in het aanbod van kunst- en cultuurlessen, mee helpt op te lossen.”
Jan Klijweg, directeur van de Bibliotheek Uden vertelt: “We zijn nog volop bezig met de organisatie van het cursusaanbod. Met het aanbod verwachten wij het komend seizoen de kunst- en cultuureducatie voor de inwoners van Uden te kunnen behouden. De naam waaronder wij de cursussen zullen aanbieden is Het Mondriaanhuis, Kunst en Cultuureducatie - Uden. Na de zomervakantie werken we samen met de gemeente, Stichting C, zang- en muziekgezelschappen en overige culturele organisaties en instellingen verder aan de toekomst.”

Cursusaanbod
Vanaf 1 september worden nieuwe cursussen op het gebied van kunst en cultuur aangeboden door de bibliotheek Uden. Inwoners die interesse hebben om lessen te volgen, kunnen zich vanaf maandag 6 juli aanstaande inschrijven via de website www.mondriaanhuisuden.nl of een inschrijfformulier meenemen in de bibliotheek. Op deze website is informatie te vinden over de verschillende lessen en de tarieven.

Meer berichten