Expositie: STUK ontmoet MIK

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - In Kunsthuis 2 in Uden exposeren van 20 december tot en met 31 januari beeldend kunstenaars Ine van Grinsven, Roy Kara Khoe-Lie en Anita Eijgermans met als thema: ‘STUK ontmoet MIK’. De drie kunstenaars zijn tevens docenten bij MIK.

[image=295829]

In Uden doceert Ine van Grinsven keramiek en is Roy Kara Khoe-Lie docent tekenen en schilderen. Anita Eijgermans is docent kinderatelier bij MIK Pieter Brueghel in Veghel en zij werkt op dit ogenblik mee aan een Community Art project in Sint Oedenrode. De docenten zijn professionele kunstenaars en kunnen als zodanig wezenlijk educatie geven aan kinderen en volwassenen die het kunstzinnige in zichzelf willen onderzoeken. Roy maakt verstilde schilderijen. Hij onderzoek in zijn nieuwe werk de grenzen van mogelijkheden om ruimte, licht en diepte vast te leggen in series. Werken uit een vroegere periode en alles wat daarmee samenhangt zijn de laatste jaren het uitgangspunt geweest van zijn huidige schilderijen. Het keramiek van Ine vertelt verhalen en heeft een natuurlijke uitstraling. Anita exposeert haar sieraden van ongebruikelijke materialen, daarnaast zijn er kimono’s te zien gemaakt van banners uit de kapsalon. Zij werkt graag met gewone, alledaagse materialen die verwerkt worden tot een kunstwerk.

De expositie wordt zaterdag 20 december om 15.00 uur geopend door Laurens Felix, directeur-bestuurder van MIK en Genoveef Lukassen, voorzitter van Stichting Udense Kunstenaars (STUK). De expositie is te bezichtigen elke zaterdag (en op koopzondagen) van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Kunsthuis 2 aan het Mondriaanplein 20, te Uden.
Meer berichten