Karawanken en St. Caecilia samen in concert

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Mannenkoor De Karawanken en harmonie St. Caecilia geven zondag 30 november om 15.00 uur én om 19.30 uur samen een concert in de Kruisherenkapel, aan het Lieve Vrouwenplein in Uden. Het programma bevat een prachtige mix van instrumentale en vocale muziek, in een evenwichtige balans tussen blaasinstrument en menselijke stem.

[image=243511]

Naast het sprookjesachtige ‘Dance of the Selkies’, dat de harmonie ten gehore brengt, begeleidt dit orkest een aantal liederen van het mannenkoor in een gevarieerd programma. Daarnaast brengt het koor liederen a capella.
In verstilde klanken, in gedegen operafragmenten en met uitbundige vrolijkheid wordt gespeeld en gezongen: dromen over land van belofte en een vredevolle toekomst, over de liefde en het leven, over het dorp en het Brabantse Land. Aan het lied ‘Edele Brabant’ werd ook het motto van dit concert ontleend: Harba Lorifa, een refrein uit een Middeleeuws minnelied.
Medewerking wordt verleend door Ron Gloudemans, die landelijke bekendheid kreeg door het duet met Claudia de Breij ‘Mag ik dan bij jou’ in het TV-programma Knoopgala 2013. De harmonie staat onder leiding van dirigent Will Veraa en het mannenkoor onder leiding van Sophia Brink.

Kaarten kosten 8,50 euro in de voorverkoop en aan de dagkassa 10 euro. Kijk voor meer informatie op www.karawanken.nl en www.sintcaecilia-volkel.nl.

[image=293495]
Meer berichten