‘Vijfde musical is mooiste van allemaal’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Het is een veelgehoorde kreet na de voorstellingen van de Udense Musical: deze vijfde editie is de mooiste van allemaal. ‘Wij komen tezamen?’ oogst bij veel bezoekers vooral lof voor de prachtige zang, maar ook spel, choreografie, decors, kostuums en alle andere aspecten worden breed gewaardeerd. Regisseur Bart Stultiens blijft echter bescheiden.

[image=293462]

Het bestuur van de Udense Musical is blij met de vele positieve reacties. ‘Fantastische voorstelling, de beste tot nu toe’, laat een gast weten. Een andere bezoeker: ‘Lof voor alle acteurs. En ook voor de medewerkers achter de schermen’. Een echtpaar dat een van de eerste avonden in de zaal zat, bedankt de medewerkers voor hun inzet: ‘Hartelijk dank voor de ontspannen avond. We hebben veel gelachen en volop genoten’.
Andere kernwoorden in de publieksreacties zijn leuk, grappig, indrukwekkend, een show om in te lijsten, formidabele voorstelling, fantastische avond in een geweldig theater. Eén dame vat het geheel samen: ‘Heb enorm genoten van de vijfde Udense musical! Veel leuke vondsten, prachtige zang, muziek, toneelspel en decors. Ook mijn complimenten voor de kostuums’.
Natuurlijk waren er ook kritische noten. Enkele ervan heeft het bestuur direct na de eerste voorstellingen ter harte genomen. Zo is er (met succes) hard gewerkt om de gezamenlijk gezongen liederen in de zaal beter verstaanbaar te maken.

Vereerd
Regisseur Bart Stultiens is uiteraard vereerd met de vele mooie woorden. “Ik kan alleen maar tevreden zijn. Dat mensen dit de mooiste voorstelling van de vijf vonden, is fijn om te horen. Ikzelf vind het altijd moeilijk vergelijken. Als ik terugkijk op eerdere producties heb ik daar een soort totaalgevoel over, nu zit ik nog midden in het proces. En ik weet eerlijk gezegd ook niet of het heel belangrijk is of dit de mooiste is of de op één na mooiste. Het gaat erom dat de bezoekers ervan hebben genoten.”

Kaartjes
En genieten, dat kan nog welgeteld twee keer: vanavond (dinsdag) en donderdagavond, beide keren vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten € 24,50 en zijn verkrijgbaar via www.markantuden.nl en aan de kassa van het theater.

[image=293458][image=293466][image=293463]
Meer berichten