Laatste loodjes voor Udense Musical

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Met de voorstellingen zeer nadrukkelijk in het vooruitzicht is er een spannende week aan de gang voor de medewerkers van de Udense Musical. Momenteel wordt Markant in gereedheid gebracht voor de reeks voorstellingen, die op zaterdag begint!

[image=293402]

Voor de decorbouwers kende de hectiek afgelopen weekeinde al een aardig hoogtepunt. Toen werden namelijk de decorstukken van de werkplaats naar Markant Uden verhuisd.
In een vrachtwagen van een groot transportbedrijf konden de meeste decorstukken naar het theater worden vervoerd. Sommige stukken waren echter te groot, met als gevolg een lange file van bouwers en allerlei decoronderdelen die door de Udense straten trok. “Het liep als een trein, letterlijk en figuurlijk”, lacht Petra Michels, een van de coördinatoren van de decorgroep. “We zijn al behoorlijk opgeschoten in het theater. Het wordt zó mooi…”
Uiteindelijk is er in totaal vier dagen opgebouwd in Markant Uden. Vanaf woensdag is het de beurt aan de cast. Alle acteurs en actrices hebben woensdag, donderdag en vandaag vrij genomen van hun werk. In die drie dagen repeteren ze voor de laatste keren volle bak op het podium van Markant. vanavond volgt de generale repetitie en zaterdag is het dan eindelijk zover… De eerste voorstelling!

Voorpremière
Overigens zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor verschillende voorstellingen, waaronder die van aanstaande zaterdag. Die voorstelling vindt traditiegetrouw één dag voor de première plaats (20.00 uur!). Het is een uitgelezen kans voor Udenaren die niet willen wachten op de recensies in de media, maar die als allereersten met eigen ogen willen zien op welke manier Uden en Veghel het in deze jubileumeditie tegen elkaar opnemen.
Benieuwd naar een voorproefje? Bekijk dan de trailer van de Udense Musical, gemaakt door hogeschoolstudenten Martijn Derksen en Els Plamont.

[youtube=atfpnLOQ3DI]

Kaarten voor de vijfde Udense Musical (‘Wij komen tezamen?’) kosten € 24,50, inclusief drankje en garderobe. Ze zijn te bestellen via de website van Theater Markant: www.markantuden.nl of aan de kassa van het theater.
Meer berichten