Veel interesse kavels Volkel-West II

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
VOLKEL – Van de zestien kavels in het nieuwe plan Volkel-West II zijn er al negen gereserveerd. Eind oktober was de kavelverloting in Café de Pieper. Volgens Theo van den Elzen van initiatiefnemer T&W Bouw is de interesse groot.

[image=293214]

Vorige week werd bekend dat het Ministerie van Defensie de voorkeur geeft aan de ‘Geheel Niemeskant variant’ voor in zuidwestelijke richting opstijgende straaljagers van Vliegbasis Volkel. Vooruitlopend op dit Luchthavenbesluit had Defensie al eerder toegezegd dat Volkel woningen mag realiseren. Die komen dan in het gebied met de naam Niemeskant. “Vooruitlopend daarop zijn wij al plannen voor Volkel West II gaan maken. Dat gebied valt onder de ‘gedeelde variant Niemeskant’. zegt Van den Elzen. “Er zijn veel geïnteresseerde jonge kopers. Het is belangrijk voor Volkel dat de jongeren in hun eigen dorp een woning kunnen kopen.” T&W Bouw heeft samen met Leenders Architecten en Ingenieurs het plan gemaakt en de gemeente Uden is betrokken bij de snelle verwerking ervan.
Volgens Van den Elzen krijgt Volkel West op den duur een directe verbinding met de kom van Volkel als heel Niemeskant wordt bebouwd. “Tegen die tijd is dat een aanleiding om de entree van Volkel te verfraaien.”
Voor meer informatie over de bouw van een woning in Volkel-West II neem contact op met T&W Bouw in Volkel: info@tenwbouw.nl of 0413 272149.
Meer berichten