Veranderingen op komst bij MIK

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
MIK, inclusief Pieter Brueghel, onderzoekt hoe zij vanaf 1 augustus 2015 verder kan gaan in een andere vorm. Dat is de conclusie die de organisatie trekt wegens de optelsom van de effecten van de economische recessie, de veranderende vraag en het gedrag van deelnemers en bezoekers en bezuinigingen bij de gemeenten in relatie tot de beperkingen van de huidige structuur.

[image=201755]

MIK ontwikkelt een aantal scenario’s hoe deze nieuwe vorm eruit kan gaan zien. In essentie wil de organisatie toe naar een kleinere vaste bezetting, die flexibel aangevuld kan worden. Afhankelijk van de wensen van de gemeenten kan het toekomstplan per plaats verschillen. Veghel, Uden, Boxtel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel en Vught kiezen eind november het door hen gewenste scenario.
In een persverklaring stelt MIK dat het in dit stadium te vroeg is om uitspraken te doen over personele consequenties. Vóór 1 maart volgend jaar moet duidelijk zijn hoe MIK precies verder gaat na de zomer. Tot 1 augustus verandert er voor de deelnemers en bezoekers van MIK niets.
Ook merken veel cursisten na de transitie geen verandering: MIK blijft creatieve ontwikkeling mogelijk maken voor iedereen. Men kan blijven zingen, dansen, muziek, beeldende kunst en theater maken, maar het wordt wel anders georganiseerd.
“Het is een woelige tijd voor de cultuursector”, aldus directeur-bestuurder Laurens Felix: Landelijk zie je dat veel kunstencentra al een transformatie hebben ondergaan, de deuren hebben gesloten of andere samenwerkingsvormen zijn aangegaan. MIK heeft geen andere keuze dan inspelen op de huidige ontwikkelingen en invulling geven aan een ander toekomstperspectief.”
Meer berichten