‘Waar mensen bij elkaar komen, gebeurt iets’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Het is een bekend gegeven: zonder de steun van sponsoren en donateurs zouden veel verenigingen en stichtingen geen bestaansrecht hebben. Voor Stichting Udense Musical (SUM) geldt hetzelfde. En waar SUM in november voor de vijfde keer de Udense Musical op de planken brengt, is Rabobank Uden Veghel voor de vijfde keer hoofdsponsor. Een prachtig dubbel jubileum dus!

“Wij vinden initiatieven die mensen samenbrengen en verbinden ontzettend belangrijk”, vertelt Erik Jansen, directievoorzitter van Rabobank Uden Veghel. “Overal waar mensen bij elkaar komen, gebeurt iets. Mensen die van kunst en cultuur houden, bezoeken voorstellingen, komen met elkaar in contact en leggen wellicht de basis voor weer een nieuw initatief. Dat is precies de reden dat de Rabobank sterk focust op culturele en sportieve initiatieven.”

Iedereen
Met enkele grotere, bepalende culturele initiatieven verbindt de Rabobank zich vaak voor langere tijd. “Zoals BoeCult, Fabrique Magnifique, maar ook de Udense Musical”, aldus Jansen. “De overige verenigingen en stichtingen in ons werkgebied, die ook hun steentje bijdragen aan onder andere het culturele leven in de regio, komen in aanmerking voor de Rabobank Clubkas Campagne.”
Eugène van Hoorn, voorzitter van Stichting Udense Musical, is vanzelfsprekend vereerd met het commitment van de Rabobank. “Dankzij de steun van onze sponsoren kunnen we nóg meer kwaliteit brengen. We werken bijvoorbeeld met enkele professionele krachten, die de amateurs duidelijk naar een hoger niveau tillen. Daarnaast kunnen we dankzij onze sponsoren de entreeprijs op € 24,50 houden. We doen er alles aan om de musical toegankelijk te houden. De Udense Musical is namelijk voor iedereen.”

Energie
Erik Jansen is zelf een behoorlijk groot musicalliefhebber. “Ik bezoek regelmatig musicals. Onlangs heb ik ‘Hazes’ gezien. Hierin speelt een goede vriendin van mij mee. Maar ik heb bijvoorbeeld ook echt genoten van ‘Soldaat van Oranje’. Daarnaast bezoek ik graag een musical als ik in Londen ben. De theaters daar ademen karakter en authenticiteit.” Wanneer Jansen in de theaterzaal zit, geniet hij dubbel, zo geeft hij aan. “Aan de ene kant van de voorstelling zelf en aan de andere kant van van het plezier en de expressie van de acteurs en actrices. Ze genieten van wat ze doen en dat is mooi om te zien.”
Uiteraard is de Rabobank ook present bij de voorstellingen van de Udense Musical. Jansen kijkt er naar uit. “Het niveau van de Udense Musical is heel hoog. Het is knap wat grotendeels lokale talenten presteren. Bovendien is het leuk om mensen die je vanuit een andere rol kent, als cast-lid op de planken te zien.”

Kaarten voor de vijfde Udense Musical (‘Wij komen tezamen?’) kosten € 24,50, inclusiefdrankje en garderobe. Ze zijn te bestellen via de website van Theater Markant: www.markantuden.nl of aan de kassa van het theater.
Meer berichten