‘Wij herkennen ons in de musical’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - De Udense Musical prijst zich gelukkig met een groot aantal trouwe sponsoren. Sommige van hen nemen een wel heel speciale positie in. Zoals BrabantZorg, één van de partijen die een hele voorstelling hebben gereserveerd. Maar waarom eigenlijk? Wie zitten er op vrijdag 21 november in de zaal?

[image=292290]

“We doen dit voor onze medewerkers en vrijwilligers”, antwoordt Henk van de Werfhorst. Van de Werfhorst is voorzitter van de Raad van Bestuur van BrabantZorg. “Onze organisatie is een mix van professionele medewerkers en vrijwilligers. We hebben ze allemaal nodig om onze cliënten iedere dag een mooie dag te bezorgen. Ook de Udense Musical wordt gedragen door vrijwilligers en professionals. Daar herkennen wij ons heel erg in.”

Waardering
BrabantZorg koopt een hele voorstelling uit en stelt alle plaatsen beschikbaar aan medewerkers en vrijwilligers. “Dat doen we in Uden, maar ook bijvoorbeeld bij Stichting Oss Cultureel, dat ook iedere twee jaar een musical neerzet. Het zijn mooie initiatieven die we heel goed kunnen combineren met een stuk aandacht en waardering voor onze medewerkers en vrijwilligers. Het wordt erg gewaardeerd, we hebben geen enkele moeite om de kaarten te vergeven.”

Twee keer
Zelf bezoekt Henk de voorstelling dit jaar twee keer: tijdens de première is hij er met zijn echtgenote op de ‘BrabantZorg-avond’ met de andere leden van de Raad van Bestuur, Adrie van Osch en Wilma de Jong. Die drie hebben samen overigens een bijzondere verbintenis met kunst en cultuur. “Samen vormen we het gezelschap Grind, Goede Raad Is Niet Duur”, vertelt Van de Werfhorst. “Adrie is gitarist en zanger, zelf speel ik piano en zing ik en Wilma is goed in vertellen. We verzorgen zo’n acht keer per jaar middagen en avonden die aansluiten bij de beleving van onze cliënten. Wij hebben er lol in, de cliënten ook én we komen op die manier in contact met de mensen en hun verhaal. Het helpt ons als bestuur om eens op een andere manier inzicht in onze organisatie te krijgen.”

Verrassing
Van de Werfhorst kijkt uit naar de Udense Musical. “Het is meestal een lokaal verhaal, maar ik laat me graag verrassen. De vorige editie vond ik erg leuk en bovendien vind ik het knap om te zien hoe mensen uit een gemeenschap samen zoiets moois tot stand kunnen brengen.”

Kaarten (à € 24,50, inclusief drankje en garderobe) zijn te bestellen via de website van Theater Markant: www.markantuden.nl of aan de kassa van het theater.
Meer berichten