Première Udense Musical stijf uitverkocht

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Het gaat goed met de kaartverkoop voor de Udense Musical. Een groot deel van de kaarten voor de jubileumvoorstelling ‘Wij komen tezamen?’ is al verkocht. Zo zijn vier voorstellingen al geheel uitverkocht, waaronder de première op zondagmiddag 16 november.

[image=287475]

Het bestuur van Stichting Udense Musical (SUM) is verheugd met de grote belangstelling. “Het aantal bezoekers en de animo tot het brengen van een bezoek aan de musical zijn vooraf buitengewoon lastig te peilen”, vertelt secretaris Ton Spierings. “We kunnen hoogstens een schatting maken op grond van ervaringen.”
Naast de opbrengst uit de kaartverkoop is sponsoring een belangrijke bron van inkomsten voor de Udense Musical. “Sterker nog”, vervolgt Spierings, “we kunnen alleen maar groen licht geven voor de start van een nieuwe productie als de verwachting is dat de financiële kant rondkomt. En dat was dit jaar heel lastig, onder andere door de economische omstandigheden.”

Kwaliteit
SUM gebruikt de financiële middelen onder andere om voor ieder productieonderdeel een betaalde professional in te schakelen. “Alleen op die manier kunnen we de kwaliteit van de gehele productie waarborgen. Want kwaliteit staat bij ons als bestuur voorop. We controleren de financiën voortdurend, maar het blijft een wankel evenwicht, zeker omdat de kaartverkoop pas vele maanden ná de start van de repetities op gang komt.”
Toch blijven Spierings en de andere bestuursleden (Eugène van Hoorn, Jan van den Boom en Hans Schepers) altijd optimistisch. “We hebben inmiddels vier edities achter de rug die allemaal geslaagd zijn qua kwaliteit, aantal bezoekers als financiën. Na iedere editie hebben we een rustperiode van een aantal maanden, maar daarna slaat het virus altijd weer toe. Ook dit jaar verheugen we ons op een spectaculaire voorstelling.”

Kaarten
Ondanks de grote animo hoeven musicalliefhebbers zich (nog) geen zorgen te maken: voor de voorstellingen op 15, 18, 19, 22 en 25 november zijn voldoende kaarten verkrijgbaar. Kaarten (à € 24,50, inclusief drankje en garderobe) zijn te bestellen via de website van Theater Markant: www.markantuden.nl of aan de kassa van het theater.
Meer berichten