Drie actrices bij alle edities Udense Musical

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Of ze ook voor een zesde keer gaan weten ze niet, maar de musical loslaten is beslist geen optie. Want Ellen de Gier, Maike van Bakel en Tineke van den Brandt zijn (zoals zo veel castleden) verknocht aan de Udense Musical. Bijzonder aan hun deelname: zij zijn straks de enige drie actrices die alle vijf de edities hebben meegedaan!

[image=288758]

“Dat is wel heel speciaal, ja”, knikt Maike. “Maar het is ook zó leuk. De combinatie van muziek maken, zingen, dansen en dat in een heel fijne groep is geweldig. Eigenlijk zijn we bezig met het uitoefenen van onze leukste hobby.”

Professioneel
Meedoen aan de Udense Musical is echter niet alleen maar leuk. Het is een serieuze en professionele aangelegenheid, waarbij veel wordt verwacht van de deelnemers. Onder andere dat ze ruim een jaar lang twee keer per week repeteren. Tineke: “Je steekt veel van je vrije tijd in de musical. Natuurlijk haken er wel eens mensen af om die reden, maar nooit omdat ze er geen plezier meer in hebben.” Ellen: “Je reserveert echt een jaar lang twee avonden per week en verschillende zondagen. Ik zeg ook tegen mijn gezinsleden dat ik er echt alles voor opzij moet zetten. Het leuke aan meedoen is dat je met niets begint en langzaam naar iets heel moois toewerkt.”
De dames houden vanzelfsprekend van musical, maar vinden bovendien specifiek de Udense Musical bijzonder. Tineke: “Vooral omdat het iedere keer een uniek, eigen verhaal is, geen bestaande of bewerkte versie. De Udense Musical is iedere keer weer uniek qua teksten, muziek, dans. Dat maakt het iedere keer weer de moeite waard om tijd vrij te maken.”

Uitdagender
Ook voor de vijfde editie ligt de lat weer hoog. Dat moet ook, vinden Tineke, Maike en Ellen. “We willen ieder jaar iets goeds neerzetten. Mensen betalen bijna 25 euro voor een kaartje, we hebben dus echt iets waar te maken. Het niveau is echt hoog, dit is meer dan zomaar een toneelstuk.” Wordt de vijfde editie de beste tot nu toe? Ellen: “Dat kun je nu nog niet beoordelen, omdat we niet weten hoe het geheel straks gaat overkomen. Maar er komen weer veel mooie scenes, veel humor en qua zang is het ook steeds uitdagender. We hebben dit keer bijvoorbeeld wéér meer meerstemmige stukken.”
Ondanks hun enthousiasme zou het zomaar kunnen dat deze vijfde editie de laatste wordt. Alhoewel… Tineke en Ellen denken van wel, maar Maike twijfelt. “Eigenlijk horen we gewoon op het podium. En we vinden deze vijfde keer nú al weer leuk.” Tineke: “We beslissen het op het moment dat het aan de orde is. Maar één ding is zeker: als we niet als castlid meer meedoen, dan gaan we een rol achter de schermen vervullen. Afscheid nemen van de Udense Musical doen we zeker niet!”

De kaartverkoop voor de vijfde Udense Musical (‘Wij komen tezamen?’) is inmiddels volop aan de gang. Kaarten (à € 24,50, inclusief drankje en garderobe) zijn te bestellen via de website van Markant: www.markantuden.nl.
Meer berichten