Culturele wandeling met poëzie en kunst

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN – VVV-Uden en dichter Maarten van den Elzen hebben een nieuwe wandelroute opgezet: ‘Uden in 16 kunstwerken en 29 gedichten’. Een culturele wandeling langs een aantal kunstwerken en de gedichten van de voormalig stadsdichter van Uden.

[image=285294]

Het initiatief kwam van de VVV. “Er was nog niet zo’n route in Uden”, vertelt Jeannette Huussen van het informatiecentrum in Uden. “Er zijn wel een kunstroute en een poëzieroute, maar geen combinatie van die twee.” “Peter van Rijsbergen van de VVV heeft samen met mij de route uitgezet”, legt Maarten van den Elzen uit.
De culturele wandelroute gaat langs 29 gedichten van de stadsdichter. “Ik ben daar wel trots op”, vertelt Van den Elzen. “Ik ken geen enkele andere plaats waar in zo’n route zoveel gedichten van één persoon zijn opgenomen.”

Inhuren
De dichter is zelf als gids in te huren voor de wandeling. “Ik vertel natuurlijk uitgebreider over wat men tijdens de route tegen komt dan het boekje doet”, legt hij uit. “En ik lees natuurlijk mijn eigen gedichten voor.” Het inhuren van de stadsdichter kost €35,- voor een groep van maximaal vier personen. Elke persoon extra betaalt vijf euro. Bel voor het maken van een afspraak naar, tel. (0413) 26 93 66 of mail naar .
Huussen is heel enthousiast over de route. “Het mooie vind ik dat je én Uden leert kennen én je veel verassende kunstwerken en gedich-ten tegenkomt. Het mooie is dat je nu letterlijk en figuurlijk stilstaat bij deze punten in Uden waar je anders aan voorbij gaat.” Volgens de VVV-medewerkster kan iedereen genieten van de mooie omgeving en historie die Uden te bieden heeft. “De route is een prachtige combinatie van wat Uden allemaal te bieden heeft.”

Stijl
Het boekje heeft volgens Huussen en Van den Elzen een handig formaat om mee te wandelen. “Het past in je zak en is ook fijn in de hand”, legt Huussen uit. “De route is ook heel duidelijk en helder geschreven”, vindt de stadsdichter. “Daarbij ziet het er prachtig uit.” CLAP communicatieregisseurs is verantwoordelijk voor de opmaak. Het is in de stijl van ‘Hier houden we van’. “Omdat we met deze organisatie samenwerken, was zo’n uitstraling mogelijk”, legt Huussen uit. De wandelroute is te koop voor €2,50. Het boekje is onder andere te halen bij VVV-Uden, het Museum voor Religieuze Kunst en Bibliotheek Uden.

Meer berichten