Udense Musical zoekt ervaren naaidames

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN – “Waarom het leuk is om deel uit te maken van onze groep? Omdat het heel gezellig is én omdat de kostuums die we maken straks minstens tien keer op het podium van een vol Markant gedragen worden”, aldus Janneke Ludwig. Janneke is coördinator van de kledingwerkgroep van Stichting Udense Musical. Die groep kan nog wel enkele ervaren handen gebruiken.

[image=280255]

“We zoeken ervaren naaidames. Of heren natuurlijk, maar in ieder geval enthousiaste krachten die over de nodige naaitechniek beschikken”, legt Janneke uit. Momenteel bestaat de kledingwerkgroep uit negen dames, die twee keer per week (maandagavond en woensdagochtend) bij elkaar komen om kledingstukken voor de vijfde Udense Musical te maken.
“We hebben het nu al behoorlijk druk”, vervolgt Janneke. “Het zou fijn zijn als we wat extra krachten konden vinden. Je hoeft geen patronen te kunnen tekenen, maar wel bijvoorbeeld een broek, rok, blouse of jasje kunnen naaien. En als je maar een van de twee dagdelen kunt, is dat ook geen probleem.”
Volgens Janneke is het iedere maandag en woensdag ontzettend gezellig. “Naaien voor een evenement als de Udense Musical is heel anders dan wanneer je iets voor jezelf maakt. Uiteindelijk is het ónze kleding die minimaal tien keer op het podium in Markant Uden te zien is. Want hoe goed de castleden ook kunnen acteren, zingen en dansen, je hebt toch écht mooie kostuums nodig om het totaalplaatje compleet te maken. Het is heel mooi om daar een bijdrage aan te leveren.”
Meer berichten