Filatelistische vliegtuigshow

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Zondag 6 januari is er van 9.00 tot 12.30 uur weer de grootste postzegelruilbeurs van Noord-Oost Brabant in het Trefcentrum aan de Cellostraat 2 in Uden.

Deze zondagmorgen heeft postzegelvereniging Volkel-Uden e.o. als thema de vliegtuigen met al hun filatelistische mogelijkheden.

[image=231496]

Op vliegtuiggebied is er veel te beleven in Postzegelland. Wat te denken van de diverse soorten vliegtuigen, helikopters of luchtschepen als de Hindenburg. Er zijn zelfs verzamelaars die op de postzegel een duidelijke herkenning zoeken van de vliegtuigmaatschappij.
Ook PZV Volkel-Uden heeft zijn eigen postzegel met een afbeelding van de F16 uitgegeven als persoonlijke zegel met hun 40 jarig jubileum in 2003. Deze en vele ander voorbeelden van vliegtuigen op postzegels en brieven worden door een van de leden tentoongesteld deze ochtend.
Ook zijn er diverse catalogi over de vliegtuigen en vliegbrieven zijn aanwezig. Vragen kunnen worden gesteld aan de aanwezige vliegtuigverzamelaars.
Verder kunnen jong en oud er naar hartelust ruilen en elkaar op de hoogte brengen van nieuwtjes en wetenswaardigheden op postzegelgebied, maar deze keer zeker kijken of er nog iets nieuws of oud bijzit over vliegtuigen. De entree is voor de jeugd gratis en voor niet leden 1 euro.


Meer berichten