Zet een kroon op de troon

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN – Stichting C start na Carnaval met een ontwerpwedstrijd genaamd Zet een kroon op de troon. Het is de bedoeling dat de deelnemers een kroon voor Willem-Alexander, ter ere van zijn inhuldiging, ontwerpen.

[image=233502]

De opdracht is vrij simpel: ontwerp een nieuwe kroon voor Willem-Alexander. Hoe groot die wordt bepaalt iedereen zelf. Hoe hij er uit komt te zien ook. “Het zou heel mooi zijn als er bijvoorbeeld bedrijven mee doen en een weet ik hoe grote kroon van hout of zo maken”, zegt Dorry Arts van Stichting C. Iedereen mag mee doen aan de wedstrijd. Er mag individueel worden deelgenomen, maar ook in groepen zoals een klas, een wijk of een bedrijf.

Tentoonstelling
“De wedstrijd is een idee van mij en Dian Langenhuizen van Cube”, licht Arts het initiatief toe. “We hebben het samen bedacht, ik ga het via Stichting C uitvoeren in Uden en Dian gaat het via Cube uitvoeren in Bernheze.” Het idee is nog erg jong en daarom zijn er nog niet veel dingen concreet uitgewerkt. “Hier gaan we de komende tijd flink mee aan de slag, maar iedereen is op dit moment druk met Carnaval, dus daar komen we over twee weken op terug. Uiteindelijk komt er een tentoonstelling van de kronen bij Stichting C, in het gemeentehuis, bij Markant en op een aantal openbare plekken. Het is in de bedoeling dat heel Uden vol komt te hangen met kronen.” Arts geeft aan dat het initiatief van Stichting C komt, maar dat er samen wordt gewerkt met onder andere de gemeente, de bibliotheek, MiK, MRK en nog een aantal andere instellingen, ook uit het bedrijfsleven.

Programma
Het programma van de wedstrijd ziet er (op dit moment) als volgt uit. De wedstrijd start op 1 april en sluit op 15 april. Tussen 15 en 19 april wordt alles ingericht en de tentoonstelling is van 22 april tot en met 10 mei. Op dinsdag 30 april is de inhuldiging en dan worden de prijzen uitgereikt.

Meer informatie volgt na Carnaval. Wie nu meer informatie wil, kan terecht bij Dorry via
Meer berichten