Ouderen spelen De Stok in Naat Piek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Onder de regie van Sofie van den Krommenacker speelt de PNEM-groep van toneelvereniging Naat Piek vrijdag 1 maart om 20.15 uur de voorstelling De Stok, een tragikomedie geschreven door Ton Vorstenbosch over ouderdom en dementie. Over herinnering en hoop. Over-leven en laten leven.

[image=238103]

In een particulier verzorgingstehuis zijn zes bejaarden tot elkaar veroordeeld om hun laatste jaren door te brengen. Door toeval of door hun kinderen zijn zij daar terechtgekomen. Alle bewoners hebben een verschillende sociale achtergrond en iedereen heeft zijn eigen verleden. Zij worden met ferme hand geregeerd door een dubieuze en verzuurde directrice en een ontevreden zuster. Maar ondanks onderlinge frustraties, rancune, gekat en chantage blijven de ouderen vechten voor behoud van waardigheid en verdraagzaamheid. Zij klampen zich vast aan de stok om te overleven, een van hun laatste zekerheden in het leven.
De voorstelling laat duidelijk zien wat er gebeurt met mensen als een van hen privileges geniet van de directrice en wat dat gegeven met de andere mensen doet. Wie met het lezen van het woord verzorgingstehuis een ingeslapen stuk verwacht, begaat een vergissing. De Stok is alles behalve saai, bij tijd en wijlen hilarisch en ontroerend.

De voorstellingen zijn te zien op 1, 2 en 3 maart en 8, 9 en 10 maart, op vrijdag en zaterdag om 20:15 uur en op zondag om 14:00 uur. De entree is tien euro. Meer info: www.naatpiek.nl.
Meer berichten