‘Het podium geeft een machtig gevoel’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - “Het was geweldig, zo gaaf!”, roepen de bandleden van Screaming Destiny in koor. Ricardo de Wolff, Celine Raijmakers, Roberto de Wolff, Floris Bremer en Bram van der Zande van de sector havo-vwo van het Udens College zijn eerste geworden in de categorie eigen nummer van de Orion Music Awards.

De band heeft al aardig wat fans blijkt na een optreden donderdag in de kantine van het Udens College. De muzikanten worden enthousiast omhelsd door hun vrienden en klasgenoten. De band speelt hun liedje nogmaals maar nu tijdens de lunch voor al hun jaargenoten.
Ook al hebben ze het nummer nu al een aantal keer gespeeld de band blijft enthousiast. Maar het optreden in het Parktheater in Eindhoven was toch wel het hoogtepunt. “De tijd ging ongelooflijk snel voorbij toen we op het podium stonden. Het podium geeft een machtig gevoel”, vertelt Floris de gitarist.

Vlot
De Udense band heeft indruk gemaakt met Screaming Destiny en het zelf geschreven nummer No Way. Het liedje geschreven door Ricardo de Wolff, is door de jury beoordeeld als een krachtig, agressief en vlot nummer waarin pakkende riffs, harmonie en solo's centraal staan. De band met vrienden weet nog niet wat ze gaan doen met het prijzengeld. Met begeleider Will Veraa, muziekdocent, mogen zij dit besteden aan een muzikale doeleinden. Will Veraa is trots op de band. “Ik vind het fantastisch wat ze hebben gedaan. Ze waren al erg goed. Ik heb alles alleen wat bijgeschaafd.” Hij begeleidt leerlingen naar de Orion Music Awards omdat hij muziek belangrijk vindt voor de zelfontwikkelng van de jeugd. “Zelfontwikkeling is belangrijk op deze leeftijd, maar dat is niet alleen rekenen en taal. Cultuur en zelfpresentatie hebben ook invloed op wat voor persoon je wordt. Deze band is nog maar het topje van de ijsberg. Tijdens de aanloop naar dit evenement hebben leerlingen voorrondes en audities gedaan. Alle leerlingen zijn dus bezig geweest met muziek.”

Orion
Orion is een kennisnetwerk van zestien scholen voor voorgezet onderwijs in Oost-Brabant. Op de Orionscholen zitten ruim 13.000 leerlingen. Na interne voorrondes treden de beste kandidaten op in het Parktheater te Eindhoven. Al zes jaar lang is er sprake van een spektakel waarin allerlei muziekstijlen door verschillende soorten formaties op hoog niveau ten gehore worden gebracht. Dit gebeurt voor 900 toeschouwers.

[image=239728]

Meer berichten