Expositie bij Ton Fleskens

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - In Expositie ruimte Ton Fleskens aan Prior van Milstraat 119 in Uden is van zaterdag 6 tot en met zondag 28 april een tentoonstelling te zien met beelden van Marjan Jansen Juurlink, schilderijen van Riki Rooijakkers en schilderijen van Gerrit Staal.

[image=240977]

Marjan Jansen Juurlink werkt graag met zwarte of bruine albast. “Vaak werk ik met de tegenstelling van ruw en gepolijst. Het is voor mij een voorrecht van een ruwe steen een prachtig gepolijst beeld te mogen maken! Mijn specialiteit is het hakken van torso's en gezinnen.”
Riki Rooijakkers schildert in een eigen stijl. “Mijn werk komt recht vanuit mijn hart en ziel. Ik maak vooral abstract-figuratieve schilderijen. Er zijn veel dingen die mij kunnen inspireren, bijvoorbeeld mooie kleuren of geuren die ik tegenkom. Daarmee ga ik dan aan de slag, altijd vanuit mijn gevoel. De kleuren spatten op die manier ‘vanzelf’ op het doek.”
Gerrit Staal concentreert zich op het meest spannende deel van de mens; het gezicht. “Onderwerpen zijn kleine voorvallen, bij gewone mensen, die ik daarna, niet strevend naar gelijkenis, bijna als abstractie tot leven laat komen. Ik probeer er een kleurig geheel van te maken.”

De expositie is op zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur geopend.
Meer berichten