Udense jeugd in Markant

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN – Nog even en dan staat toneelgroep De Rode Appel van het Udens College in Markant. Ze spelen vrijdag 31 mei een bewerking van Snorro van het Ro Theater. “Het stuk heeft een hoge amusementswaarde en is toegankelijk voor een breed publiek”, vertelt regisseuse Joyce Römkens.

[image=245962]

In de gymzaal van het Udens College leggen de leerlingen nog de laatste hand aan hun kostuums en de decorstukken. Groepjes acteurs nemen samen nog een aantal scènes door voordat de generale repetitie begint. Michelle van Teeffelen zit in de brugklas en staat voor het eerst op het toneel. “Ik had niet verwacht dat het zo groot zou worden het is geen kleine kindjes voorstelling, maar met echte pakken en een serieus decor.” Een groot deel van het werk rond het toneelstuk wordt door de scholieren zelf gedaan. Ze hebben zelf aan de decors gewerkt en tijdens het optreden in het theater zitten er leerlingen achter de knoppen van het geluid.

Groepswhatsapp
Het is de derde keer dat het Udens College met een stuk in Markant staat. Dit keer speelt de toneelgroep een parodie op Zorro. Joyce Römkens regisseert het stuk samen met Renate Aksoy. Er spelen leerlingen mee uit bijna ieder leerjaar, vertelt Römkens. “Het is mooi om te zien, dat ondanks het leeftijdsverschil, de leerlingen bevriend zijn geraakt. Ze hebben een groepswhatsapp en gaan samen uit eten.”Job Claassen zit in havo-4 en speelt het paard van Snorro dat cabaretier wil worden. “Ik zorg voor de flauwe grappen tussendoor”, vertelt Job. Hij ervaart ook het groepsgevoel: “We houden allemaal van toneel en dat schept een band.”

De toneelgroep treedt op om 19.30 uur op in Markant. Kaartjes kosten € 3,50 en verkrijgbaar bij aan de kassa van Markant Uden of bij het Udens College.
Meer berichten