Nieuwe wildernis in Filmhuis De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN – Filmhuis De Pul brengt ook komende wintermaanden een sfeervol programma met een heel verschillend aanbod aan films. Het filmteam kondigt met trots aan dat ook de documentaire De Nieuwe wildernis in het filmhuis wordt vertoond.

[image=261827]

Filmhuis De Pul presenteert elke donderdagavond films met inhoud. Elke eerste donderdag van de maand gaat het om een boekverfilming in samenwerking met de bibliotheek. Elke laatste vrijdag van de maand is er ook een ochtendvertoning. Op vertoon van legitimatie of inschrijving via het Plusmenu krijgen 55+-ers op vrijdagochtend een speciaal tarief. Nieuw dit seizoen is de Pul-Filmpas, voor 25 euro per seizoen altijd 1,50 euro korting en bij inschrijving gratis naar binnen. Bij een filmkaartje zit altijd een pauzeconsumptie, ook voor

Filmpashouders
De film ‘meisje met negen pruiken’ is donderdag 7 november te zien. Een boekverfilming naar de succesvolle autobiografische bestseller van Sophie van der Stap die op 21-jarige leeftijd kanker krijgt, maar vastbesloten is om volop van het leven te genieten. Daarna op woensdag 13 november de film ‘het meisje en de dood’ in het kader van ‘Nederland ontmoet Rusland’. Op donderdag 14 november de succesvolle thriller Borgman van regisseur Alex van Warmerdam. Leden van de Pul-Filmpas krijgen deze avond een cadeautje. Op woensdag 20 november het meeslepende drama Io Sono Li van documentairemaker Andrea Segre. Dan iets heel speciaals op zondagochtend 24 november. Een hele spannende film voor (groot) ouders en (klein)kinderen: Sinterklaas en het geheim van de Snoepfabriek. Deze bekroonde film wordt vertoond voor Kinderfonds Dappere Dodo’s en de opbrengst gaat 100 procent naar dit doel. Tot slot nog de film Blue Jasmine van Woody Allen met Oscarwinnares Cate Blanchett.

Sfeervol
Ook in december weer volop variatie in Filmhuis De Pul. Het filmteam is ongelofelijk trots dat ook De Pul de documentaire De Nieuwe Wildernis kan vertonen. Daarnaast ook traditiegetrouw het jaarlijkse Moviedinner op zondag 29 december. Dit keer de Japanse film Shokuzai die in twee delen wordt vertoond. Tussendoor wordt een diner in Japanse sferen geserveerd, uiteraard kan ook gekozen worden voor alleen de film. Vanaf 1 december is de inschrijving geopend en vol = vol! Het nieuwe jaar starten met de verfilming van de succesroman Het Diner van Herman Koch.

Digitaal
Vorig jaar is het Filmhuis volledig gedigitaliseerd. Daarmee kwam een einde aan de filmrollen en kwamen daar glasvezel en harde schijven voor terug. Bijkomend voordeel is een verbeterde beeld- en geluidskwaliteit. De vertrouwde en gezellige sfeer blijft net als een gevarieerde programmering met een aantal toptitels. In het filmhuis aandacht voor de niet-alledaagse films voor mensen die zich graag laten verrassen of inspireren. Het filmhuis van de Pul staat bekend vanwege de ouderwetse gezelligheid. Het filmhuis wordt gedraaid door een vast team vrijwilligers. Zij verzorgen de programmering, maar ook de entourage en de avonden zelf. Zij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die een rol willen spelen in het team.

www.filmpul.com ook voor reserveren
Meer berichten