Foto-expositie in Het Ketelhuis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
EINDHOVEN – De twee Brabantse fotografen Marjolein van Heeswijk en Marijke Krekels houden van dinsdag 13 tot en met zondag 18 maart een gecombineerde foto-expositie in Het Ketelhuis op Strijp-S in Eindhoven.

[image=209256]

De eigenaar van Het Ketelhuis, André Amaro, zet zich in voor de kunst- en cultuursector in Eindhoven. Twee startende fotografen geeft hij de kans om hun werk op een unieke locatie te exposeren. “Tof werk!”, aldus Amaro over het werk van Marijke en Marjolein.
Marjolein van Heeswijk uit Uden heeft door middel van haar documentaire portretreeks ‘Mooi Mens’ diverse personen op de gevoelige plaat vastgelegd. Ieder mens heeft namelijk iets speciaals. Iets unieks wat je misschien niet meteen op het eerste gezicht opmerkt. Doordat de fotografe tien personen een tijd gevolgd heeft, wordt de achtergrond van de geportretteerden steeds duidelijker.

[image=209255]

Naast het werk van van Heeswijk, hangt een serie portretten van fotografe Marijke Krekels uit Lage Mierde. In haar deel van de expositie , genaamd ‘Tierno’, laat ze met een serie tweeluiken van markante personen, zien dat ieder mens kwetsbaar is. Kwetsbaarheid die getuigt van een uitzonderlijke schoonheid. Bijzondere, intense ontmoetingen die in een rauwe en pure stijl zijn vastgelegd. Beide fotografen studeren met deze expositie af aan de Fotovakschool.

Op dinsdag 13 maart vindt de feestelijke opening plaats om 20.00 uur met een openingswoord van Claartje Ten Have. Vanaf woensdag 14 maart tot en met vrijdag 16 maart is de expositie van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 17 en zondag 18 maart van 12.00 tot 19.00 uur geopend.
Meer berichten