Tom Lanoye naar Udense bieb

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Schrijver Tom Lanoye komt dinsdag 27 maart op uitnodiging van de bibliotheek en boekhandel Bert van der Heijden naar Uden. In het leescafé van de bieb vertelt hij over zijn werk.

[image=209791]

Tom Lanoye woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van het Nederlandse taalgebied en schrijft zowel poëzie als korte verhalen, columns, romans en toneel. Voor zijn laatste roman Sprakeloos (2009) ontving hij zowel de Henriette Roland Holst-prijs als de Gouden Uil Publieksprijs. In 2007 ontving hij de Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.
Ook zijn toneelwerk, onder meer Ten Oorlog, Mamma Medea, Fort Europa en De Russen, scoort hoog op binnen- en buitenlandse podia. Afgelopen najaar stond Lanoye zelf in de Vlaamse theaters met Sprakeloos op de planken, een bewerking van zijn bestseller. Op 22 maart staat Lanoye eenmalig met deze voorstelling in Carré. Volgend seizoen maakt regisseur Theu Boermans zowel een theater- als een filmbewerking van Lanoyes roman Het derde huwelijk, met in de hoofdrol Jeroen Willems. Tom Lanoye is de vierde Vlaamse auteur die een Boekenweekgeschenk schrijft.

De avond begint om 20.00 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice van de bibliotheek en bij Boekhandel Bert vd Heijden. Kaarten: € 8.50 en bibliotheekleden € 7.50
Meer berichten