De Mens in de Maashorst

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN – Met de nieuwe tentoonstelling ‘De Mens in de Maashorst’ richt Natuurcentrum Slabroek zich even niet alleen op de natuur. De tentoonstelling laat zien hoe de mens duizenden jaren geleden leefde in de Maashorst en is ingericht samen met InC en de Heemkundekring Uden.

[image=230732]

“We willen met deze tentoonstelling aandacht geven aan de cultuurhistorie van de Maashorst”, vertelt Gonnie Versteeg van het Natuurcentrum. “Normaal is het centrum ingericht op informatie over de natuur, nu gaat het over de mens. We laten zien hoe ze hier in de Steentijd, Ijzertijd en Romeinse tijd leefden.” De tentoonstelling bestaat niet alleen uit informatievoorziening. De kist van de Maashorstvorstin is te zien. Ook is er een maquette gemaakt van een van de Romeinse nederzettingen die op de locatie van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven is gevonden. De Romeinse put die bij de nederzetting hoort, wordt op dit moment geconserveerd en komt naar verwachting medio volgend jaar in de hal van het Natuurcentrum te staan. Verder zijn er opgegraven voorwerpen van lang geleden zoals Romeinse munten, potscherven en een bijl te zien.

Winterwende
De tentoonstelling wordt gestart met de Winterwende op vrijdagavond 21 december. Daar wordt beleefd hoe de mens duizenden jaar geleden de terugkeer van het licht vierde. Meer informatie hierover staat op www.slabroek.nl.

De Mens in de Maashorst is tot begin april te zien in het Natuurcentrum.
Meer berichten