Expositie jubilerende siersmid Jos de Graaf

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN/VEGHEL - Udenaar Jos de Graaf (73) is siersmid en doceert met passie en bezieling al vijftig jaar zijn eigen ambacht. Dit jubileum vormt aanleiding voor de expositie ‘Smeden & Vormen in metaal’. Deze wordt op zaterdag 24 november om 15.00 uur geopend in de publieksruimte van MiK Pieter Brueghel in Veghel.

[image=227688]

De expositie toont de hoogtepunten uit vijftig jaar smeedkunstbeoefening door Jos de Graaf, die sinds twintig jaar verbonden is aan de smeedafdeling van MiK Pieter Brueghel.
Als vijftienjarige werkt hij samen met zijn broers al in de dorpssmederij van zijn vader. Daar begint zijn passie voor het smeden. In 1962, op 23-jarige leeftijd, wordt hij op de technische school van Veghel benoemd als leraar smeden en plaat- en constructiebankwerken. In 1971 stapt hij over naar de LTS in Uden. Eind 1990 start hij als docent kunst- en siersmeden bij Pieter Brueghel in Veghel.
Tijdens de opening van de expositie op zaterdag 24 november geeft Jos de Graaf samen met zijn gezel van 16.00 tot 16.30 uur een demonstratie vuurslagsmeden in de smederij van MiK Pieter Brueghel.
‘Smeden & Vormen in metaal’ is van 24 november tot en met 21 december te zien in de publieksruimte van MiK Pieter Brueghel. De expositie is gratis toegankelijk. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Meer berichten