‘Kastjes kijken’ bij Ton Fleskens

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN – “Ik heb een paar maanden in een rolstoel gezeten en ben daarom wat kleiner gaan werken”, vertelt Ton Fleskens. “Met materiaal dat in mijn bereik was. Rolstoelkunst noem ik het ook wel.” Inmiddels huppelt Ton Fleskens weer vrolijk door zijn eigen expositieruimte, waar gedurende de zomermaanden hij zijn eigen werk exposeert.

[image=187426]

‘Kastjes’ noemt Ton zijn nieuwe concept, waaraan zijn vriendin Marion de Goeij aan mee werkte met keramische beelden. “Elk kastje vertelt zijn verhaaltje”, vertelt Ton. “Je wordt iedere keer verrast. ‘Wat is dit nou?’ Het zijn soms houtjes, spijkers, bierblikjes,of structuren in klei. Ik merk dat mensen er intensiever naar gaan kijken. De houding is anders dan bij een groot schilderij. WC-kunst, noem ik het ook wel. Mensen kopen het niet voor aan de muur, maar in de wc hebben ze nog een plekske over.”

Zweedse glaskunst
Naast het ‘kastjes kijken’ en het levende kunstwerk ‘Flies’ van Anthony Litjens.
Kunnen bezoekers van Expositieruimte Fleskens aan de Prior van Milstraat ook kennismaken mat Zweedse glaskunst. “Unieke dingen”, weet Ton Fleskens die eind augustus weer een nieuwe exposant verwacht. “Vakantie is een slechte periode voor kunst, wordt weleens gezegd, maar met slecht weer is er niks te doen in Uden. En dan hebben wij wel iets, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.”
Meer berichten