Tweede Samba Cinco: doorslaand succes

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
BOEKEL - Het Sint Agathaplein in Boekel was zondag het decor voor de tweede versie van Samba Cinco. De leden van Sambanda wisten vooraf niet helemaal wat te verwachten. Is het plein niet te groot? Genoeg promotie? Wat doet het weer?

[image=182846]

Het kwam ruimschoots goed. De Boekelse mensen wisten massaal de vrolijke sambamuziek te vinden en het plein was daarom prima vol. Aan het einde van de middag doken overal roodverbrande bekkies op wat verraadde dat het met het weer ook wel goed zatzondag.
Met de bands Banda Loco (Nuenen en Waalre), Brandeleros (Helmond), Samba Rooi (Sint Oedenrode), Losbandig (Berkel-Enschot) en Banda Nobra (Eindhoven) was het een louter Brabants feestje. Een voor een betraden ze het podium voor twee optredens van een klein half uurtje. Er was een leuke afwisseling tussen de verschillende stijlen Samba en Samba-reggae muziek en hier en daar kwamen de heupen aardig los.
Dit jaar traden de organisatoren van Sambanda samen op met Banda Nobra waarmee ze afgelopen jaar een gezamenlijke showact bedachten. Toen deze begon waren de gezellige gesprekken even onderbroken en stond iedereen aandachtig te luisteren. Ondertussen gingen de kleintjes rustig door op het springkussen of zaten ze voor het podium met grote ogen te kijken.
Het werd al met al een fantastische dag waar de leden van Sambanda nog lang aan terug zullen denken. Mede dankzij de enorme hulp van tientallen vrijwilligers werd Samba Cinco 2011 in alle opzichten een succes. Volgend jaar zal dit sfeervolle muziekfestival opnieuw naar Boekel komen, ongetwijfeld.

[image=182847]
Meer berichten