Publiek enthousiast over Tonpraotersweekend

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
VEGHEL – Regelmatig keken de tonpraoters zelf met toegeknepen ogen de zaal in, op zoek naar de toeschouwers die maar niet konden ophouden met lachen. En dat waren er nogal wat. Met andere woorden: de twee zittingen van het Tonpraoters Weekend 2009 zijn een succes geworden.

[video=0jG6IBz47yZ]

“Geweldig”, vindt Jet van den Elzen uit Veghel. “Alles was even goed. Je kunt duidelijk zien dat hier heel veel aandacht aan wordt besteed.” Vriendin Diny de Cocq, die samen met haar echtgenoot Jaap ieder jaar naar de voorstellingen van Dunne Klets komt, is even enthousiast. “Heel gezellig, dit. Wij zijn inmiddels zelf geen echte carnavalsvierders meer, maar dít willen we niet missen. En dan de prijs, hè, drie euro vijftig, mét een borreltje erbij.” Haar man Jaap ziet een duidelijk stijgende lijn in het niveau van de buuts: “Dat wordt ieder jaar beter”, knikt hij.

[image=86233]

De buuts van Ad van Bergen, Annelies Stroeken, Patrick van den Elzen, Jan Peters, Henk van Beljouw, Jo Deckers en de vier nieuwelingen Karlien de Bekker, Erik van de Ven, Albert van den Broek en Bernie Raaijmakers waren volkomen uiteenlopend en verschillend. Zo richtte Van Bergen zich vooral op het wel en wee van Veghel (“De nieuwe burgemeester, Ina Adema, nog geen partner? Pótverdorie!”), kreeg Jan Peters als ‘Jan Maakermaarwatvan’ ("Frankfort mocht niet blijven zitten, hij had een slecht rapport... Ik niet begrijp: ik had zo vaak een slecht rapport en bleef altíjd zitten!") de honderden toeschouwers massaal aan het zingen en kwam de zaal niet meer bij tijdens de buut van Wouter de Kabouter (Patrick van den Elzen) – één ding is duidelijk: het organiserende Dunne Klets heeft met het Tonpraoters Weekend inmiddels een concept dat stáát als een huis.

[image=86232]

[image=86231]
Meer berichten