NK Maasheggenvlechten in Oeffelt

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
OEFFELT – Aanstaande zondag vindt in Oeffelt het NK Maasheggenvlechten plaats. Het is dit jaar de vierde keer dat er gestreden wordt om de wisseltrofee 'de Gouden Hiep'. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Heg-en-Landschap en IVN De Maasvallei, in samenwerking met de gemeente Boxmeer en Staatsbosbeheer.

Ongeveer 25 teams zullen zondag tussen 11.00 en 16.00 uur de Maasheggen onder handen nemen. Hierbij zullen ze beoordeeld worden door een jury, die beslist wie dit jaar de wisseltrofee mee naar huis mag nemen. Daarnaast kan het publiek ook kennismaken met heggenleggers en –vlechters uit onder andere Engeland, Frankrijk, België en Duitsland.

Activiteiten
Naast het kampioenschap is er meer te doen. Zo is er een tent met horecagelegenheden en verschillende stands die informatie verstrekken over natuur en cultuur. Ook zijn er boogschutters, vendelzwaaiers en muzikanten aanwezig die hun kunsten vertonen. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen; zij kunnen bijvoorbeeld zelf iets vlechten, kijken naar toneel of een heggenschilderij maken.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.maasheggen.nlen www.hegenlandschap.nl .
Meer berichten