Toppers op River Aa Swing Night

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
VEGHEL – Voor het vijfde jaar op rij vindt op zaterdag 18 april het jaarlijkse jazzspektakel van The River Aa Big Band plaats. Twee bijzondere gastartiesten, Hammondorganist Carlo de Wijs en bassist Edwin Corzilius fleuren dit eerste lustrum op.

[image=92971]

Na een uitstapje naar de Blauwe Kei in 2008, zal dit jaar Ambiance haar deuren weer openen voor de vijfde editie van The River Aa Swing Night. In voorgaande jaren waren er regelmatig gastmuzikanten van formaat (Frits Landesbergen, Joke Bruijs of Donna Lynton) die voor spetterende gastoptredens zorgden. “Niet alleen voor het publiek is dat erg spectaculair, maar je ziet de muzikanten in de band groeien, als ze met dergelijke artiesten mogen spelen”, aldus Sjef van Liempd, dirigent van de band.
Voor deze jubileumeditie kon de organisatie dan ook niet achterblijven: de big band begeleidt een tweetal artiesten met wereldbekende faam in de jazzscene. Carlo de Wijs, een van Europa’s beste professionele Hammondorganisten, tourde onder andere met Candy Dulfer in Japan. Naast Carlo betreedt Edwin Corzilius het podium met zijn contrabas. Edwin is bekend als onder andere de vaste bassist van Frits Landesbergen.

[image=92972]

Ook Birdie Seven is weer van de partij. Al sinds de eerste editie van de River Aa Swing Night is deze Veghel/Udense jazzformatie van formaat van de partij. De afgelopen vier edities heeft de Swing Night op een grote belangstelling van het Veghelse én Udense publiek mogen rekenen. “Birdie Seven maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. Wij zijn dan ook erg blij, dat zij ook dit jaar weer bij ons op de bühne staan”, aldus Jaap Bastiaans, voorzitter van de band.
De avond op zaterdag 18 april begint om 20.30 uur, voor kaarten (à 10 euro) en/of info: www.theriveraabigband.nl
Meer berichten