'Durf de eerste stap te zetten'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
VEGHEL – Wethouder Riny van Rinsum hielp in het kader van de Make a Difference Day een paar uurtjes mee bij de Stadshobbywerkplaats in Veghel. In heel Nederland staat vrijdag en zaterdag het vrijwilligerswerk weer even in het zonnetje.

[image=92970]
Ook in Veghel wordt er op deze twee dagen meer dan anders aan vrijwilligerswerk gedaan. Niet alleen de wethouder hielp een handje mee. Enkele bekende Veghelaren staan dit weekend in de Wereldwinkel een dagje achter de toonbank. Van Rinsum vond het in ieder geval erg leuk om een paar uurtjes te werken in de hobbywerkplaats. “Ik vind vrijwilligerswerk erg belangrijk en heb het vroeger, voordat ik wethouder werd, ook veel gedaan.”
In de werkplaats kunnen mensen met een psychiatrische of lichamelijke handicap hun dag doorbrengen met het doen van verschillende activiteiten. “We krijgen hier ongeveer 35 tot 40 mensen per dagdeel, die hier aan de activiteiten deelnemen”, zegt John van den Elzen, teamleider van de Stadshobbywerkplaats.
Natuurlijk was er niet alleen tijd voor een praatje en een rondleiding, maar moest er ook hard gewerkt worden. De wethouder kon buiten aan de slag in de opslagplaats, waar onder andere veel karton lag opgeslagen. Daarnaast werden ook de parkeerplaats en de stoep opgeruimd.
Naast Van Rinsum, hielpen ook een aantal vrouwen van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Uden, Veghel en Landerd mee. Volgens Joke Lucius, consulent van het vrijwilligerswerk, zijn vrijwilligers hard nodig. “Vrijwilligers zijn erg belangrijk, maar vaak weten mensen niet precies wat vrijwilligers-werk precies is. Ze moeten de eerste stap durven zetten”, aldus Lucius.

[image=92968]

[image=92969]
Meer berichten